Geen verkoop van knalvuurwerk en pijlpakketten bij Tilburgse vuurwerkverkopers.

0
525

Vuurwerkverkoper Van Beurden uit de Reeshof geeft gehoor aan de wens van de hulpdiensten en de 

Vader Jan en zoon Bram van Beurden hebben hun vuurwerkassortiment dit jaar drastisch verkleind om tegemoet te komen aan de wens van de samenwerkende hulpdiensten en de veiligheidsraad om een veiligere jaarwisseling mogelijk te maken. Knalvuurwerk en alle pijlen op één ecologische pijl na, zijn uit het assortiment gehaald. Wat overblijft is een keur aan hoogwaardige potten en kindervuurwerk.

Van Beurden is Vuurwerkverkoper sinds 1992 in de Reeshof in Tilburg en verkoopt dit jaar wel een ruim assortiment Siervuurwerk en kindervuurwerk maar geen knalvuurwerk en pijlenpakketten. Na de laatste jaarwisseling was dat een dringend verzoek van de hulpdiensten (ziekenhuis-ambulance-brandweer en politiemedewerkers) om een veiliger werkterrein te hebben tijdens de oudjaarsnacht. Ook voor de veiligheid van de afstekende burgers verwacht de veiligheidsraad een forse verbetering als die vuurwerkonderdelen niet meer verkocht worden.

Van Beurden vind het een goed idee om op deze wijze de deskundigen die zorgen voor de veiligheid en snelle responsen tijdens de oudjaarsnacht tegemoet te komen en meteen het aantal vuurwerkongelukken te verminderen. Van Beurden; “misschien vergroot het de kans om tenminste iets van die aardige traditie te behouden. Zoals het naar buiten gaan en elkaar het beste wensen.!”