KOC De Drie Musketiers verborgen parel bij Reeshof

0
163

Even voorstellen: KOC De Drie Musketiers, verborgen parel op nog geen tien minuten fietsen van De Reeshof

Beste lezer,

Wij stellen ons graag aan u voor. KOC De Drie Musketiers is een kleinschalige, gezellige en goede basisschool en peuterspeelgroep in Hulten. Onze mooie school bestaat al meer dan 100 jaar en ligt prachtig gelegen naast de kerk en ons eigen speelbos. Het autoluwe schoolplein zorgt samen met dit speelbos voor onbezorgd spelen en heerlijk ravotten in een veilige en aantrekkelijke omgeving.

De school ligt vlakbij de Rijksweg N282, is heel goed met auto en fiets te bereiken en ligt mooi op de route naar Breda of Tilburg.

KOC De Drie Musketiers is een kleine basisschool met peuterspeelgroep en daarmee een mooie afwisseling tussen de veelal grote(re) scholen in de omgeving. De groepen op onze school zijn kleinschalig opgezet, de kinderen en leerkrachten kennen elkaar allemaal bij naam en dat zorgt voor een gezellige sfeer.

Er wordt ook hard gewerkt op onze school waar een heel prettig leerklimaat heerst. Er is rust en structuur en de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Samen met de duidelijke uitleg van onze leerkrachten zorgt dit voor goede leeropbrengsten.

De kinderen leren van en met elkaar en doen dat zowel uit boeken en schriften als ook op onze mooie Chromebooks. Daar leren zij de digitale vaardigheden die passen bij deze tijd. In de bovenbouw hebben alle leerlingen een eigen Chromebook, waarop een deel van de verwerking van de lessen gedaan wordt. Natuurlijk gaan we ook op pad met onze klassen. Op excursie, omdat leren niet alleen in de klas gebeurt, maar vooral in de wereld om ons heen.

Waar komen onze leerlingen vandaan?

De school heeft een wat grotere reikwijdte zoals dat zo mooi heet. We ontvangen kinderen uit Hulten, Rijen, Gilze, Tilburg en in groeiende mate uit De Reeshof. Een mooie mengelmoes van ouders en kinderen die bewust voor onze fijne school kiezen.

Op onze school werken we graag samen. Dat geldt voor leerlingen maar ook voor ons. Het is onze school maar uw kind. Door samenwerking kunnen wij het beste zorgdragen voor de ontwikkeling van uw kind.  Daarom laten wij ouders ook graag aan het woord.

Wat ouders uit de Reeshof over onze school zeggen:

“Voor ons als ouders was de keuze snel gemaakt om onze twee kinderen aan te melden bij Peuterspeelgroep Hummeldonk in Hulten en kort daarna bij Basisschool De Drie Musketiers in Hulten! Zie hier een video-impressie: https://youtu.be/nTzlrV08nlI
Het kleinschalige van deze locatie alsmede de betrokkenheid van medewerkers en ouders sprak ons enorm aan. Het mooie speelbos als buitenspeellocatie is daarbij echt als een kers op de taart. Daarnaast is de overgang van de peuterspeelgroep naar de basisschool goed geregeld. De overgang gaat buitengewoon soepel zodat de kinderen vrijwel direct volledig mee kunnen draaien in de groep.
Wat veel ouders niet weten is dat deze locatie zeer dichtbij de deelwijk Koolhoven ligt.
Per fiets ben je er ontzettend snel en ook per auto is dit goed te doen.

Bij Peuterspeelgroep Hummeldonk EN Basisschool De Drie Musketiers krijgen alle kinderen de aandacht die zij verdienen. Een betere start van hun schoolcarrière kun je ze dan ook niet geven dan hier op Hummeldonk EN De Drie Musketiers.”

Rob en Corine

 Voor meer informatie kunt u altijd terecht op onze website www.3musketiers.info.
Tevens zijn wij te vinden op Facebook (https://www.facebook.com/DrieMusketiersHulten/) en Instagram (https://www.instagram.com/de_drie_musketiers_hulten/)

U bent altijd welkom om vrijblijvend langs te komen op school voor een rondleiding of kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met de directie van de school via directie@3musketiers.info of via telefoonnummer 0161-223587.

 

Graag tot ziens bij KOC De Drie Musketiers!