Eerste Open G-Golf toernooi Golf Club Prise d’eau

0
494
wijkglossy focus op reeshof

Op 23 september a.s. wordt door Golf Club Prise d’eau in Tilburg het eerste Open G-Golf Toernooi gehouden. Dit is een eendaagse wedstrijd voor golfers met een verstandelijke beperking, waaraan vier golfverenigingen meedoen. Golf is een veel beoefende sport in Nederland, maar in tegenstelling tot G-voetbal en G-hockey wordt G-Golf slechts door enkele golfclubs aangeboden. Golf Club Prise d’eau loopt dan ook voorop, zowel in de professionele organisatie van G-Golf in verenigingsverband als in het aantal G-Golfers dat in clubverband speelt.

Hoe belangrijk golf voor mensen met een beperking is, kan het best worden verteld door een van de G-golfers van Prise d’eau. Jaco Wildschut: “Ik heb in eerste instantie heel lang gevoetbald. Toen kwam helaas de grote pech, toen tijdens de wedstrijd mijn schouder uit de kom schoot. Toen heeft mijn moeder Karin heel lang aangedrongen, waarom kom je toch niet golfen. Ik twijfelde zeer sterk, ooit was ik hiermee begonnen en dat was geen succes. Na lang sukkelen en twijfelen heb ik besloten om een keer een proef te draaien. Ik ben het toen zo leuk gaan vinden en ben ik bij Prise d’eau lid geworden. Golf geeft me rust ontspanning en zorgt voor een ontstress factor. Ik ga er niet meer mee stoppen en het G-golf met onze Pro voelt als een familie”.

Het maximale aantal deelnemers is inmiddels bereikt, dus de inschrijving voor het toernooi van dit jaar is gesloten. G-sporters die interesse hebben in een vrijblijvende kennismaking met G-Golf, zijn welkom om op Prise d’eau een keer een proefles bij te wonen. Meer informatie is te vinden op de website van www.prisedeau-golf.nl. Hier kun je je ook aanmelden voor een proefles.