eenzaamheid, wat doe jij eraan?

0
42

ContourdeTwern voert 2 februari actie tegen eenzaamheid bij winkelcentrum Heyhoef

Iedereen kan iets doen aan eenzaamheid. En dat is hard nodig deze dagen. Want rond de kerst zijn er allerlei acties en is de aandacht voor eenzaamheid enorm. Maar daarna wordt het stil. Aandacht voor eenzaamheid wordt dan veel minder, maar de noodzaak eenzaamheid aan te pakken blijft. Bij een ander of bij jezelf. Daarom staat ContourdeTwern op dinsdag 2 februari van 11.00 – 16.00 uur bij winkelcentrum Heyhoef (kruising apotheek/Rabobank)om de aandacht voor eenzaamheid vast te houden. Voorbijgangers krijgen op een ludieke manier informatie over het aanbod van ContourdeTwern en worden gevraagd wat ze (gaan) doen tegen eenzaamheid. Ook kunnen ze ter plaatse een bijdrage leveren aan de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst.

 

Landelijke actie

De straatactie van ContourdeTwern is onderdeel van de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ van Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband tegen eenzaamheid.

 

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Sociaal werker Linda Drabbe van ContourdeTwern: “In de Reeshof wonen zo’n 50.000 mensen. Uit cijfers blijkt dat vooral ouderen te maken hebben met eenzaamheid.”  De invloed van eenzaamheid is groot en leidt tot gezondheidsrisico’s en een tekortschietend gevoel van welbevinden en geluk. Eenzaamheid is van alle leeftijden, komt in alle lagen van de samenleving voor en kan levens ontwrichten. Drabbe: “Daar willen wij iets aan doen en daarom zetten wij ons in tegen eenzaamheid. Omdat elk mens telt bij wie eenzaamheid wordt voorkomen of verminderd!”

 

Doe mee!

Onderneem actie om eenzaamheid aan te pakken. Bij een ander of bij jezelf. Neem bijvoorbeeld contact op met een ex-collega die nu thuis zit. Bezoek wat vaker je tante in het verzorgingshuis. Word vrijwilliger of pak een hobby op waar je nieuwe mensen kunt leren kennen. Ga koffie drinken met een kennis die je uit het oog bent verloren. En deel je ‘to do’ op www.samentegeneenzaamheid.nl of www.facebook.com/samentegeneenzaamheid voor de Nationale Eenzaamheid To-do-lijst. Zo draag je bij aan een inspirerende lijst met wat allemaal gedaan kan worden tegen eenzaamheid.