Duurzaam Sociaal en Maatschappelijk Cadeau voor gemeente Tilburg

0
114

Binnen de gemeente, die overigens ook dit jaar in de race en genomineerd is voor de beste overheidsorganisatie, hebben ze de mond altijd vol over burgerinitiatieven. Als er dan een is die aan alle facetten voldoet, Duurzaam, Sociaal en Maatschappelijk (DSM) en bovendien als burgerinitiatief naar voren wordt gebracht, dan blijven ambtenaren helaas op hun handen zitten en zijn wethouders niet te spreken.

Het gaat hierover een initiatief om bankstellen die aangeleverd worden bij het BAT te demonteren. Dat verbetert het rendement op duurzaamheidsgebied van 30 % naar 96%. De verschillende stromen: hout, ijzer en vlokken kunnen grotendeels gerecycled worden.
Van de bedekking, leder en stof worden met de hand tassen gemaakt in een workshop. Deze duurzame tassen worden via een website verkocht.
Ook op gebied van stikstofreductie scoor je hierop als gemeente en het BAT kan doelstellingen halen om minder te laten verschredderen.
Nationaal kun je zo als gemeente een hartstikke mooi voorbeeld geven over hoe innovatief wij in Tilburg zijn.

Als je dat door Statushouders en anderen met een achterstand tot de werkmaatschappij wilt doen en deze mensen binnen 3 maanden naar een vaste baan wilt helpen, dan los je ook een sociaal probleem op.
Gedurende een jaar heb ik tientallen ambtenaren gesproken, maar daar blijven dan de hakken in het zand staan. Binnen de gemeente is er eigenlijk niemand die coördineert en wat is er makkelijker dan iets dood laten bloeien, daar kun je dan je handen in ieder geval niet aan branden denken deze gemeentemedewerkers. Dus in plaats van dat je geknuffeld wordt om zo’n initiatief, word je op een doodspoor geknuppeld.
Is het een verkeerde veronderstelling dat ambtenaren door de gemeenschap betaald worden en op zijn minst mee zouden kunnen denken? Natuurlijk heb ik ook positieve ambtenaren gesproken, maar helaas kunnen die dan het verschil niet maken. Dat is de reden dat ik me tot de Reeshofbewoners wend, omdat ik weet als een idee meer draagvlak genereerd, dat het dan makkelijker omarmd wordt door de gemeente.

Oproep
Zijn er Statushouders of andere die werkervaring op willen doen en binnen 3 maanden aan vast werk geholpen willen worden?
Die het tevens leuk vinden om een handje mee te helpen om de duurzaamheid binnen onze gemeente te vergroten?
Of zijn er mensen in onze wijk die dit project mee willen trekken meld je dan aan via e-mail.

hans@focusopreeshof.nl