Drie genomineerden voor onderscheiding Gouwe Peerke 2021 bekend

0
77
wecarenl.nl jordy sweep

De drie organisaties die genomineerd zijn voor het Gouwe Peerke hebben hun pitch gehouden voor de jury. Ze presenteerden elk hun unieke verhaal dat aansluit bij het thema van de verkiezing van het Gouwe Peerke 2021: ‘zorg voor kwetsbaren in coronatijd’.

De genomineerden zijn: Bijna Thuis Huis Udenhout, de IC-verpleegkundigen van ETZ en WeCareNL. Iedere organisatie heeft in coronatijd op een eigen en bijzondere manier invulling gegeven aan het zorgen voor kwetsbaren. Van coronapatiënten tot eenzame ouderen, noodlijdende horecaondernemers en gezinnen in armoede. De jury was erg onder de indruk van de toelichting die de drie genomineerden tijdens de pitchavond gegeven hebben.
Uitreiking op 14 januari
De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio 013 met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk met de titel beloond. De winnaar ontvangt 1.500 euro, twee andere genomineerden elk 500 euro.

In 2021 kon de verkiezing vanwege de coronapandemie niet plaatsvinden. Het doel is om de uitreiking op 14 januari 2022 door te laten gaan, mits de coronamaatregelen dit toelaten. Mocht de mogelijkheid er op dat moment niet zijn, dan wordt gekeken naar alternatieve opties. Hierover zal tijdig worden gecommuniceerd.