DESTIL Trappers nemen deel aan Oberliga 2015/2016

0
54

De kogel is door de kerk: de DESTIL Trappers gaan deelnemen aan de Duitse ijshockeycompetitie. Gisterenavond kwamen alle betrokken partijen tot overeenstemming over de opzet van de competitie-indeling van de Duitse Oberliga voor het nieuwe seizoen. Trappers staan nu aan de vooravond van een spectaculaire uitdaging. Zowel sportief als organisatorisch wil het bestuur en de technische staf in aanloop naar de Oberliga, resultaat neer zettenEen spannende competitie met een veelzijdigheid aan teams gaat garant staan voor topijshockey op Stappegoor.

Een afvaardiging van veelvoudig landskampioen DESTIL Trappers was op uitnodiging van de DEB (Deutscher Eishockey Bund) aanwezig op de belangrijke vergadering. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat de competitie wordt ingedeeld in 2 gewesten: Oberliga Zuid, waarin 12 teams spelen, en Oberliga Noord, waaraan 18 teams deelnemen. De Trappers spelen mee in de Oberliga Noord, waarin een enkele ronde uit en thuis zal worden gespeeld. Dit betekent voor DESTIL Trappers 17 thuiswedstrijden en 17 uitwedstrijden.

Na deze eerste speelronde wordt het Noord gewest opgedeeld in 3 regio’s van ieder 6 teams die nog een enkele ronde uit en thuis tegen elkaar spelen. Dit zijn 5 uitwedstrijden en 5 thuiswedstrijden. DESTIL Trappers speelt in de reguliere competitie dus 22 thuiswedstrijden. De vergaarde punten uit deze tweede ronde zullen worden meegenomen naar de “Totaltabelle” van de eerste ronde. De 4 hoogst geklasseerde teams plaatsen zich voor de play-offs die zullen worden gespeeld tegen de 4 hoogst geklasseerde teams uit het gewest Zuid. Zowel de kwart- als de halve finale zullen, net als de uiteindelijke finale, in een best of five serie worden afgewerkt.

De reguliere competitie begint eind september en loopt tot eind maart, onderbroken door het Internationale weekend en het Olympisch kwalificatie toernooi in februari. April staat in het teken van de play-off’s. De medewerking van het Gemeentelijk Sportbedrijf maakt het mogelijk voor DESTIL Trappers om te beginnen met een vervroegde voorbereiding en in april over ijs te kunnen beschikken voor het spelen van eventuele play-off’s.

Ook het voormalige toekomstteam van Tilburg Trappers heeft stappen gemaakt. Zij gaan over naar de BeNe league. Dit vereist ook verdere aanpassingen en professionalisering. Een ongekend aantal teams zal aan deze competitie gaan deelnemen. In twee poules van 9 teams uit Nederland en België gaat Tilburg Trappers meestrijden in een zeer spannende competitie.

Op woensdag 10 juni organiseert DESTIL Trappers een informatieavond voor supporters in het ijssportcentrum. Hier gaat het bestuur uitgebreid in op de ontwikkelingen binnen de Trappers organisatie en de op handen zijnde verkoop van de seizoenkaarten. Om 19.00 uur en om 20.30 uur geeft het bestuur duidelijkheid over de gang van zaken en openstaan voor vragen vanuit de supportersschare. Prijzen van seizoenkaarten worden binnenkort op de website (www.trappers.nl) bekend gemaakt.