Woninginbrekers op heterdaad gearresteerd

0
41

Udenhout – Twee inbrekers zitten vast nadat ze betrapt waren bij een woninginbraak. Een oplettende getuige alarmeerde de politie. De agenten kregen hulp van politiehond Amok bij de arrestatie van de inbrekers.

Een getuige zag dat het duo een voordeur van een huis aan de Anemoon probeerden open te breken. Dat gebeurde woensdag 3 juniĀ  2015 om 03.20 uur. Er was op dat moment niemand thuis in de bewuste woning. De getuige waarschuwde de politie, die onmiddellijk de buurt afgrendelde.

Arrestaties

Op de Bereklauw werd een hardlopende man ingerekend. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. Het ging om een 30-jarige Tilburger. De zoektocht ging verder en politiehond Amok vond de tweede verdachte. Deze man (39) hield zich liggend schuil in de bosjes aan de Klaproos. In de grijze Opel Astra van het tweetal trof de politie inbrekersgereedschappen aan.

In de cel

De arrestanten zijn een 30-jarige Tilburger en een 39-jarige man uit Oisterwijk. Ze zijn in het belang van het verdere ingesloten in het cellencomplex van de politie. De politie liet een slotenmaker een ander slot monteren, waardoor het huis afgesloten kon worden. Later in de ochtend werd aangifte van de inbraak gedaan.