Cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven

0
79

Fontys YMA presenteert jonge klassieke talenten

Cultuurzondagmiddag bij Falcon aan de Piushaven

26 maart 15.30u – 17.00u

Een reeks diverse cultuurzondagmiddagen bij Falcon. Elke vierde zondag van de maand, gedurende najaar en winter, een andere culturele discipline in het fraai gerenoveerde en sfeervol ingerichte Falcon pand aan de Piushaven. Steeds i.s.m. culturele partners uit de stad.

Optredens in huiskamerachtige setting
Martin Huijbregts van Falcon en Fiori: “Als initiator en eigenaar willen we de kwaliteit en diversiteit die de ondernemingen binnen Falcon uitstralen en ook uitdragen in niet commerciële culturele activiteiten. En een bijdrage leveren aan het Piushaven programma in de winter zodat een breed publiek op een toegankelijke manier kan genieten van cultuur in een intieme huiskamerachtige setting”.

Fontys Young Musician Academy
Tijdens de twee edities van Piushaven Kunst en Klassiek in 2016 waren velen al onder de indruk… nu komen de talenten van de Young Musicians Academy (YMA) terug bij Falcon tijdens de Cultuurzondagmiddag van 26 maart!
Zes jonge musici (viool, gitaar en piano) spelen werken van Bach/Marcello, Grieg, Kabalevsky en Rachmaninov. De deelnemende studenten zijn Jessica Lukken uit Oisterwijk (viool), Mijnke van der Drift uit Oss (viool), Immer Roelandse uit Oosterhout (gitaar), Kris van de Plas uit Berkel-Enschot (piano) en Teuntje Suyskens uit Spoordonk (piano). Mijnke en Jessica worden aan de piano begeleid door Toon Bierman (co-repetitor YMA).

YMA is een speciaal vooropleidingsprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde jonge muzikanten van 10 t/m 17 jaar en onderdeel van het Fontys Conservatorium. De 29 talenten die momenteel aan de opleiding studeren krijgen een lesprogramma dat intensiever is dan een gewone vooropleiding.
www.youngmusiciansacademy.nl

Kaartverkoop
Kaarten kunt u reserveren bij EethuisTwintig in het Falcon pand aan de Piushaven. Kosten € 10 incl. koffie/thee met bonbon. E: info@eethuistwintig.nl o.v.v. Falcon Cultuurzondagmiddag.

Falcon Cultuurzondagmiddagen aan de Piushaven wordt mede mogelijk gemaakt door Piushaven Levend Podium. Kijk voor meer informatie op www.piushaven.nl/falcon-cultuurzondagmiddag-aan-de-piushaven en op www.falcon-tilburg.nl

Dit was de laatste editie van dit seizoen. Najaar 2017 starten we met een nieuw programma.