Theater Zeevuh loopt over van liefde

0
161

In deze tijden vol onzekerheid en chaos, gaat theatergroep Zeevuh terug naar de basis. In ‘Mantel der Liefde’ neemt de Tilburgse groep ‘een duik in het warme bad van de mooiste emotie die de mens bezit’. Onder leiding van regisseur Twan van Bragt verkende de groep de liefde in al haar verschijningsvormen. Het resultaat is vanaf 31 maart te zien in theater LOFT Tilburg.

Wie: Theater Zeevuh
Wat: Mantel der Liefde
Waar: LOFT Tilburg, Ringbaan-Oost 8-17
Wanneer: Vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 7 april en zondag 9 april om 20.30u
Kaartjes: 10 euro
Reserveren: www.zeevuh.nl

Theater Zeevuh loopt over van liefde

“Zeevuh loopt over van liefde. Liefde voor elkaar, voor het publiek en de wereld om hen heen. Het zit erin en het moet eruit”, zegt regisseur Van Bragt over de productie. Volgens Van Bragt is Mantel der Liefde “een zelfgeschapen arcadia waar u zich, samen met Zeevuh, kunt laven aan romantiek, vrijheid en waardering”.

De spelers van Zeevuhnamen hun eigen gevoelens, verlangens en fantasieën als uitgangspunt, en maakten een humoristische, fysieke voorstelling met een vage lijn tussen waarheid en fictie. “Het wordt een avond vol poëzie, muziek, witlof en alle andere vruchten die de aarde ons te bieden heeft”, zegt Van Bragt. “Het lijkt wel een droom. Zo onvoorstelbaar veel liefde. Dat kan bijna niet goed gaan.”

Zeevuh is bekend van locatievoorstellingen in onder andere de Albert Heijn XL, de Goirlese Mariaboodschap-kerk en in de Spoorzone, en kreeg veel lof met haar productie ‘Deel Mij’ tijdens de TilburgvoorCultuurNACHT. Deze negende voorstelling speelt de groep – voor het eerst sinds de allereerste – weer in een echt theater: LOFT Tilburg (het vroegere theater van de Kunstbalie aan de Ringbaan Oost). “Zodat het publiek zich behaaglijk in de rode stoeltjes kan nestelen, en onze liefde extra tot haar recht komt”, zegt speler Marten van de Wier.

Mantel der Liefde is te zien op vrijdag 31 maart, zaterdag 1 april, vrijdag 7 april en zondag 9 april, steeds om 20.30 uur. Kaartjes zijn te reserveren via www.zeevuh.nl.

Regie: Twan van Bragt. Spel: Susan Mauro, Sander Feuth, Kees de Groot, Marjolein von Reth, Lieke Matthijsen en Marten van de Wier.