Busjes traangas, hennepmaterialen en 10.000 euro aan contanten

0
61

Tilburg – Agenten van de Landelijke Eenheid hebben dinsdagavond 24 maart 2015 omstreeks 19.15 uur een 35-jarige man aangehouden ter zake verboden wapenbezit. Bij verder onderzoek werden er in de auto en in een gehuurde box hennepkwekerij gerelateerde goederen en een groot contant geldbedrag aangetroffen.

De dienders zagen tijdens de controle van een automobilist op de Aletta Jacobsweg een busje pepperspray in het dashboardkastje liggen. Bij verder onderzoek in het voertuig werd nog een tweede busje in de kofferruimte aangetroffen.Verder onderzoekBij verder onderzoek in de kofferbak werden ook diverse goederen aangetroffen die gebruikt worden bij de hennepteelt. De verdachte had ook een sleutel van een huurbox bij zich. Hier werden nog meer materialen aangetroffen die gebruik worden bij het opzetten van wietplantages. Het gaat onder meer om afzuigkappen en assimilatielampen. In de box werd in een kartonnen doos nog ruim 10.000 euro aan contanten aangetroffen. Dit geld is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of er sprake is van door misdaad verkregen vermogen. Verruiming

Opiumwet

De Opiumwet is met ingang van 1 maart jl. aangepast. De voorbereidende handelingen van illegale hennepteelt zijn voortaan strafbaar. De wetswijziging biedt het openbaar minister en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijke kwekerijen in werking zijn.