19 Juli kleurt Tilburg “Blauw” tijdens Blauwe Zondag

0
49

Zondag 19 juli is het weer zover! Voor de 4de keer vindt De Blauwe Zondag op de Tilburgse Kermis plaats.

Waarom Blauw ?

De keuze van de kleur blauw komt vanuit Autisme Speaks. Zij concluderen dat 1 op 54 jongens autisme heeft. Daarom is er gekozen voor ‘de mannelijke kleur’ als kleur van autisme. In Nederland heeft 1 op de 100 mensen kenmerken van autisme. Het wil alleen niet zeggen dat deze er ook last van hebben. Autisme kan zich veel verschillende vormen en kenmerken uiten. En komt in alle lagen van de maatschappij voor.

Kleed je Blauw op Blauwe Zondag

Tevens vragen wij deelnemers eventueel in het blauw te komen om zo te laten zien wij zijn Blauwe Zondag! Onze vrijwilligers overigens zijn in verband met de herkenbaarheid in het oranje gekleed.

Kermis voor iedereen!

Kermis voor iedereen is voor dit jaar ons motto. Iedereen moet van de Kermis kunnen genieten ongeacht je autisme en of andere beperkingen! Dit hebben we verder verstrekt door het bieden van diverse groepen waar het aantal prikkels leidinggevend voor zijn hoe de kermis wordt bezocht. Zodat voor iedereen met autisme de kermis een leuk dagje uit wordt.

Tweet mee via #BZ15

Nieuw dit jaar is ook het verder uitbouwen van onze zichtbaarheid op sociale media. We vragen de deelnemers en andere geïnteresseerden om berichten, foto’s en artikelen rondom Blauwe zondag te delen met de #BZ15

Meer informatie over Blauwe Zondag

Meer informatie over blauwe zondag is te vinden via onze website www.blauwezondagtilburg.nl. Hier vindt u het programma van Blauwe Zondag 2015, groepsindelingen en de laatste praktische informatie.

Blauwe Zondag is een idee van Gijs Franken en wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme in samen werking met Autilook.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Oudervereniging Balans, De Tilburgse Kermisexploitanten, De Tilburgse Kermis, Zorgbelang Brabant, NSGK, Stichting Zonnige Jeugd, NVA Noord-Brabant, EHBO van De Tilburgse kermis en NobodyElse.