PvdA deelt duizenden roze rozen uit voor gelijke lgbt-rechten

0
114

Op maandag 21 juli deelde de PvdA op de jubileumeditie van Roze Maandag duizenden roze rozen uit op de Tilburgse kermis. Naast het extra feestelijk maken van de dag, wil de partij hiermee ook het signaal afgeven dat gelijke rechten voor iedereen ongeacht seksuele geaardheid, ras of geloof voor de partij een pijler is van onze samenleving.

Hoewel de weergoden niet echt meewerkten, werd de 25ste editie van Roze Maandag mede dankzij de fleurrijke traktatie van de PvdA een mooi feest. Tweede Kamerlid Henk Leenders stelt dat de partij op deze dag extra haar solidariteit wil benadrukken: “Vandaag zijn we extra solidair met homo’s en lesbiennes die, waar dan ook op de wereld, worden gediscrimineerd. Net zoals we solidair zijn met alle andere mensen die worden gediscrimineerd!” Ieder mens heeft recht op gelijke rechten én gelijke kansen, zo meent de PvdA.

Tilburgs raadslid Johanna Gröne vult aan: “Als PvdA Tilburg zijn wij enorm trots op dit evenement in onze stad. De stichting zet ieder jaar weer een prachtig en waardevol evenement neer dat de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders bevordert. Op deze manier hopen wij de jubileumeditie wat extra roze kleur te geven.”