Geplaatst op 11 september 2008 om 12:00 uur door H. Sweep.

Politieberichten Tilburg en regio 10/09

TILBURG Vanochtend, woensdag 10 september 2008 heeft de inzet van SMS-Alert tot twee keer toe tot een direct succes geleid. Een 12-jarige (autistische) jongen raakte rond 09.00 uur vermist in de Reeshof. Hij was van huis naar school vertrokken en niet aangekomen. Door de politie werd een SMS-Alert bericht verzonden naar circa 8.500 inwoners van De Reeshof. Ongeveer 1,5 uur later volgde een reactie van een deelnemer, die de jongen zag staan kijken bij graafwerkzaamheden in de Renessestraat. De knaap was daarmee terecht

OISTERWIJK: De tweede inzet van SMS-Alert was bedoeld om een 14-jarige meisje (verstandelijk beperkt) terug te vinden. Het meisje was weggelopen in de omgeving Baerdijk. 775 deelnemers aan SMS-Alert kregen via hun mobiele telefoon het verzoek om uit te kijken naar het kind. Diverse personen reageerden, waardoor de looproute van het meisje duidelijk werd. Uiteindelijk belde een mevrouw met de mededeling dat ze het meisje had opvangen en bij haar zou blijven in afwachting van de komst van de politie.

Met het project SMS-Alert is de politie in staat deelnemers per sms-bericht te informeren over allerlei actuele zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een sms-bericht informatie over bijvoorbeeld een zoekgeraakt kind of woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. De bewoners van dat gebied worden aangemoedigd de politie te bellen als ze iets zien dat verband heeft met de melding. Het is niet de bedoeling dat de wijkbewoners zelf actief eventuele inbrekers gaan aanhouden. Aanmelden voor SMS-Alert gaat heel eenvoudig: door een sms-je te sturen naar 8844, met daarin de tekst PMWB, gevolgd door de postcode en het huisnummer van de aanmelder, wordt iemand opgenomen in het systeem. Kort daarna ontvangt de aanmelder van de politie een welkomst-sms. Hierin staat tevens een wachtwoord. Met het eigen GSM-nummer en dit wachtwoord kan de aanmelder via deze website zijn of haar gegevens raadplegen en wijzigen. Ook kan worden aangegeven wanneer iemand wel of geen oproepen wil ontvangen (bijvoorbeeld tijdens een vakantie).

Boetes tijdens verkeerscontroles

TILBURG: De politie hield dinsdag 9 september verkeerscontroles op verschillende locaties in Tilburg. Daarbij vielen in totaal 83 processen-verbaal. Een overzicht van de resultaten:

Gedurende de ochtenduren vond de controle plaats op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg.

6 x handheld bellen tijdens het autorijden (boete € 150,-)

30 x niet dragen van de verplichte autogordel (boete € 90,-)

1 x automobilist heeft geen rijbewijs

1 x kentekenbewijs niet kunnen tonen (boete € 60,-)

1 x verbod tot afslaan (Bord D4) (boete € 90,-)

s Middags was het de beurt aan de Professor Cobbenhagenlaan.

16 x overschrijding maximum snelheid

1 x kind niet in verplicht kinderzitje (boete € 90,-)

2 x handheld bellen tijdens het autorijden (boete € 150,-)

7 x niet dragen van de verplichte autogordel (boete € 90,-)

Tot slot controleerden de agenten het verkeer op de Rueckertbaan

resultaten:

1 x niet dragen van de verplichte valhelm (boete € 90,-)

11 x overschrijding maximum snelheid

5x niet dragen van de verplichte autogordel (boete € 90,-)

Totaal werden er dus 83 bekeuringen uitgeschreven over de gehele dag verspreid.

In principe geldt dat hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boete bedrag.

Speerpunten waarop de politie vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Vier misdrijven opgelost dankzij vingerafdrukken en DNA van verdachte

TILBURG: Dankzij een DNA-match van een 28-jarige Tilburger verwacht de politie vier misdrijven te hebben opgelost. Het gaat om twee autodiefstallen en twee bedrijfsinbraken. De verdachte werd dinsdag 9 september gearresteerd en verhoord over:

  • Een diefstal auto (rode Ford Fiësta) gepleegd tussen donderdag 10 januari 2008 15.30 uur en vrijdag 11 januari 2008 08:15 aan de Elzenstraat te Tilburg.
  • Een inbraak in een bedrijfspand aan de Hoevense Kanaaldijk tussen zondag 24 februari 2008 16.00 uur en zaterdag 1 maart 2008 11.00 uur. Bij de inbraak werden muziekinstrumenten gestolen en liet de dader een bloedspoor achter.
  • De diefstal van een zwarte Ford Fiësta auto vanaf het Dudokhof in Tilburg. In de gestolen auto vonden technische rechercheurs vingerafdrukken en DNA-materiaal van de dader. Het feit werd gepleegd tussen zaterdag 26 april 2008 22:30 en zondag 27 april 2008 17.00 uur.
  • Een bedrijfsinbraak tussen zondag 22 juni 2008 15:00 uur en woensdag 2 juli 2008 09:45 uur aan de Goirlesedijk 29 te Hilvarenbeek. De buit was klein en de dader liet hier zijn vingerafdrukken achter.

Bij de Forensisch Technisch onderzoeken op de plaatsen van de delicten werden destijds achtergebleven dadersporen veilig gesteld. De verdachte is na zijn arrestatie verhoord en in verzekering gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is een zeer actieve veelpleger. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Samen met het Openbaar Ministerie Breda en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg zijn werkafspraken gemaakt. Het doel van deze afspraken is: de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Dagvaarding voor winkeldief

TILBURG: Een winkeldief kwam dinsdag 9 september met een lege tas een supermarkt aan de Broekhovenseweg binnen. Toen hij maar enkele artikelen afrekende en met een volle tas de winkel wilde verlaten, kreeg het personeel argwaan. In de tas zaten verschillende levensmiddelen en huishoudelijke middelen ter waarde van € 19,45 die niet afgerekend werden. De 75-jarige Tilburger werd overgedragen aan politieagenten, die proces-verbaal opmaakten tegen de man. Hij verklaarde dat hij vanwege geldgebrek genoodzaakt is om te stelen. Hij is overigens al eerder veroordeeld vanwege winkeldiefstal en kreeg om die reden

geen boete maar een dagvaarding.

UW MENING TELT

Wat vindt u van het doorgaan van Palm Parkies ?

Breng stem uit