Woninginbreker steelt autosleutel en auto in Reeshof

0
92

Tilburg – Een gezin uit de Leidschendamstraat mist na een inbraak hun auto. De inbreker nam tijdens een inbraak de autosleutel mee en ging er vandoor met de zwarte Volvo V60. De inbraak vond plaats op vrijdag 8 mei 2015 tussen 01.00 uur en 06.00 uur.

De dader kwam de hoekwoning binnen via een tussendeur van de aangrenzende garage. De autosleutels lagen, vanaf buiten zichtbaar op de tafel. De inbreker ging er vandoor met de autosleutels en een portemonnee. Daarna werd ook de auto vanaf de oprit meegenomen.

Kenteken

Agenten namen een aangifte op. Er volgt nog een forensisch sporenonderzoek en een buurtonderzoek. De leaseauto, een zwarte Volvo V60 met het Belgische kenteken 1-DUV-770, staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Startonderbreker

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven regelmatig in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.

Onraad: bel 112

De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van inbraak, een overval of geweld. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.