Negen hennepkwekerijen geruimd in MW-Brabant ook Reeshof van de partij

0
45

Tilburg / Breda / Etten-Leur / Wernhout – De politie heeft gisteren op negen locaties in Breda (2), Etten-Leur (2) Wernhout (1) en Tilburg (4) hennep geruimd. Daarbij werden bij elkaar 1822 planten in beslag genomen. Er werden vijf verdachten aangehouden die in verzekering gesteld werden. In alle gevallen was er sprake van stroomdiefstal

District Hart van Brabant

  • In een woning op de Kapelstraat in Tilburg stonden 86 planten. Er werden twee verdachten aangehouden.

  • Aan de Clerxstraat in Tilburg stonden 164 hennepplanten. Het ging hier om een hennepstekkerij. Hier werd één verdachte aangehouden.

  • In een woning aan de Sneekstraat in Tilburg stonden drie ‘henneptenten’. De planten waren geknipt. Er stonden nog 232 potten met stengels.

  • In een woning aan de Oudenboschstraat in Tilburg stonden 443 planten.

Prioriteit

De politie en de gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.