Willem II hard op weg naar 10.000 seizoenkaarthouders

0
36

38% meer SeizoenClubCards verkocht in aanloop naar Koningsdag

Willem II hard op weg naar 10.000 seizoenkaarthouders

Tilburg, 30 juli – Op zondag 9 augustus trapt Willem II af voor een nieuw seizoen in de Eredivisie, thuis tegen Vitesse. Na een intensieve oefencampagne zijn de Stoere Kerels van coach Jurgen Streppel klaar voor de competitiestart. Ook de Tilburgse fans staan te popelen, blijkt uit de massale vraag naar seizoenkaarten. Willem II verkocht al 9.000 SeizoenClubCards, 2.500 meer dan vorig jaar rond deze tijd. Daarmee komt het doel van de campagne ‘Tricolores gaan voor 10’ in zicht.

9.000e seizoenkaart verkocht

Het regent deze zomer seizoenkaartaanvragen aan de Goirleseweg. In tien weken tijd verkocht Willem II er al 9.000. Ter vergelijking: vorig jaar stond de teller eind juli op 6.500 en half september (na de thuiswedstrijden tegen PSV, AZ en NAC) had de club 8.300 SeizoenClubCards verkocht. Tijdens de winterstop schaften nog eens 900 supporters een halve seizoenkaart aan, waardoor het seizoen 2014-15 werd afgesloten met 9.200 vaste kaarthouders. Een paar dagen voor Koningsdag is deze eindstand van vorig seizoen dus al bijna geëvenaard.

Tricolores gaan voor 10!

Op 10 augustus vorig jaar (rondom de terugkeer in de Eredivisie) lanceerde Willem II de campagne ‘Tricolores gaan voor 10’. Doel van deze supporterscampagne: zo snel mogelijk richting de 10.000 seizoenkaarten, een mijlpaal die in seizoen 2009-2010 voor het laatst werd bereikt. Commercieel manager Mischa Rook: “Met ‘Tricolores gaan voor 10’ hebben we een stip op de horizon gezet. In het kader van de campagne hebben we afgelopen jaar diverse acties georganiseerd. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Komende maand willen we de ‘magische’ grens van 10.000 seizoenkaarthouders passeren. Willem II leeft bij supporters en sponsoren, helemaal na de verrassende negende plek van afgelopen seizoen. Fantastisch om te zien dat de Kingside alweer weken uitverkocht is. Die groeit de laatste jaren echt uit zijn jasje. De komende tijd zoeken we naar oplossingen om de Kingside op korte termijn uit te breiden en de capaciteit te vergroten. Maar ook de verkoop op andere vakken loopt gestaag door. We zijn ervan overtuigd dat we komend seizoen zeer regelmatig voor een vol stadion spelen.”

Willem II Kwèèkers

Ook tijdens de Tilburgse Kermis was er veel rood-wit-blauw op straat en was Willem II duidelijk zichtbaar in de stad. In samenwerking met Tilburg.com ging de club op zoek naar de leukste Willem II Kwèèkers. Kwèèkers zijn typisch Tilburgse uitspraken, sinds 2005 verzameld door Tilburg.com. Vooral in aanloop naar carnaval zijn de kaartjes zeer populair. In een wekenlang durende campagne kon iedere Tilburger nu zijn of haar eigen Willem II Kwèèker insturen. Uit meer dan 300 inzendingen werd de top 10 Willem II Kwèèkers samengesteld. Deze tien grappigste inzendingen werden op exclusieve kaartjes gedrukt. Tijdens de Tilburgse Kermis werden er ruim 75.000 Kwèèkers-kaartjes verspreid, een record. Het hilarische Kwèèker-filmpje, waarin verschillende Willem II-spelers de winnende spreuken in zo vlekkeloos mogelijk Tilburgs inspraken, werd meer dan 100.000 keer bekeken op social media en werd volop geliket en gedeeld. Tijdens Koningsdag worden alle Kwèèkers gepresenteerd aan het publiek en krijgen de winnaars hun ingelijste Kwèèker overhandigd.