Wat doe jij op zondag 10 april?

0
69

Op zondag 10 april gaan honderden sportievelingen samen de strijd aan tegen kanker tijdens de Verbeeten Challenge, het multisport evenement in Tilburg.

Je kunt je inschrijven als individuele deelnemer of als compleet team. Voor € 15,- doe je mee én strijd je mee tegen kanker. Hoe? Dat bepaal je zelf. Hardlopen, fietsen, wandelen, skeeleren, paardrijden of iets heel anders. Afstanden van 1500m tot 240km zijn mogelijk. Deze derde editie is een volgende stap naar een droom dat de Verbeeten Challenge uitgroeit als multisport-evenement naar een driesteden-evenement in 2020 (Tilburg-Breda-Den Bosch).

Bestralen zonder masker

De volledige opbrengst gaat rechtstreeks naar het Verbeeten Fonds en wordt regionaal besteed aan onderzoek naar betere behandelmethodes tegen kanker. In 2016 staat onderzoek naar een patiëntvriendelijke manier van bestralen (zonder masker) voor patiënten met hersentumoren centraal.

Ambassadeurs

Michaelrobbert Brans en Joris van Gool zijn dit jaar ambassadeur voor de Verbeeten Challenge en doen ook mee op 10 april. Michaelrobbert heeft zijn been verloren door kanker, maar heeft de kracht gevonden om op 16 juni de hoogste berg van Schotland de ‘Ben Nevis’ te beklimmen. Dat betekent 15 uur lopen, 1.330 meter omhoog, op krukken, met één been en een crossxvest.
De zeventienjarige atleet uit Rijen, Joris van Gool is hard op weg om in 2020 te gaan schitteren op de Olympische Spelen van Tokyo. Zijn passie en wilskracht wil hij graag met iedereen delen.

 

Opbrengst Verbeeten Challenge 2015 ruim € 54.000,-

Dankzij de inzet van bedrijven, vrijwilligers en ruim 1300 deelnemers stond de tellerin 2015 op ruim

€ 54.000,-. Dit jaar hopen we uiteraard nóg meer geld op te halen. En dat kan niet zonder jou, dus schrijf je in of steun Verbeeten Challenge op een andere manier!
www.verbeetenchallenge.nl