Informatieavond huidkanker ETZ

0
66

Dermatologieverpleegkundigen van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houden dinsdag 24 mei een gratis toegankelijke informatieavond over huidkanker. De afgelopen jaren zag het ETZ een verdubbeling van het aantal nieuwe patiënten met huidkanker. Daarom – en met de zomer in het vooruitzicht – wordt deze voorlichtingsavond gehouden.

De informatiemarkt vindt plaats in de aula van locatie Elisabeth (route 73) aan de Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg. Iedereen is vanaf 18.30 uur welkom. Tussen 19.00 en 21.00 uur is een dermatoloog aanwezig om vragen te beantwoorden en er staan verschillende kramen. Hier krijgen bezoekers meer informatie over bijvoorbeeld UV-kleding, zonnebrand en cosmetica.

Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders een vorm van huidkanker in hun leven krijgt. Oorzaak hiervan is de toename van het aantal oudere mensen. Gezien hun leeftijd zijn zij langer blootgesteld geweest aan de schadelijke UV stralen van de zon. Bovendien waren er geen voorlichtingscampagnes over de gevaren van zonlicht toen zij jong waren.

Belangstellenden die meer willen weten over de oorzaken, symptomen en behandeling van huidkanker kunnen zich voor de voorlichtingsavond aanmelden door een mail te sturen naar: huidkankervoorlichting@etz.nl. Voor meer informatie: (013) 539 80 26.