Verkeersmaatregelen rondom Festival Mundial en Woo Hah!

0
43

Op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 vindt Festival Mundial plaats in de Spoorzone en op zaterdag 4 juli 2015 is het Woo Hah! Festival. Via deze brief informeren we u over de verkeersmaatregelen en praktische zaken rondom deze festivals.

festivalmundial logo preview 1434657234 - Verkeersmaatregelen rondom Festival Mundial en Woo Hah!

 Festival Mundial

Festival Mundial verwelkomt veelbelovende talenten op de verschillende podia in de Spoorzone en organiseert een festival met muziek, maar ook met dans, theater en circus. Het draait om de ontmoeting tussen verschillende genres, disciplines, culturen en mensen.

Het festivalterrein is op zaterdag geopend van 13.00 tot 01.00 uur en op zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie en tijden: www.festivalmundial.nl. Er worden verkeersregelaars en verkeersborden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Op drie plaatsen geldt een parkeerverbod.

Entree

De hoofdentree bevindt zich dit jaar aan de Spoorlaan, via de Willem II Passage die in aanbouw is. Dit neemt ontzettend veel druk weg van het NS-Plein. De backstage ingang is dit jaar weer via de Burgemeester Brokxlaan.

Clarissenhof / Lange Nieuwstraat

Festivalmedewerkers parkeren in parkeergarage Knegtel. Artiesten en marktkraamhouders kunnen het parkeerterrein Clarissenhof aan de Lange Nieuwstraat (voormalige MTS-terrein) gebruiken. Daarom geldt op dit terrein van vrijdag 26 juni tot en met zondagnacht 28 juni een parkeerverbod.

Spoorzone Parkeerterrein

Hier geldt een parkeerverbod van zondagavond 21 juni tot en met woensdag 1 juli. Voor vergunninghouders bieden we een alternatieve plek op het terrein van het voormalig UWV gebouw.

Burgemeester Brokxlaan

Voor de parkeerstroken aan beide zijdes langs de Burgmeester Brokxlaan geldt een parkeerverbod. Parkeren is hier alleen toegestaan op vertoon van een geldige Mundial parkeerkaart.

De noordelijke rijbaan van de Burgemeester Brokxlaan blijft tijdens de op/afbouw en tijdens het festival gewoon open voor verkeer (met gematigde snelheid).

De zuidelijke baan (centrumzijde) van de Burgemeester Brokxlaan wordt vanaf het NS-Plein tot aan het toekomstige stationsplein afgesloten van woensdag 24 juni 07.00 uur tot en met dinsdag 30 juni 07.00 uur.

Het NS-Plein blijft open voor verkeer.