Tilburgse Markten haken aan bij carnaval

0
138

Tilburgse Carnavalssoep proeven en maken
De Tilburgse Ilse Spijkers kwam op het idee om in de Tilburgse carnavalskleuren oranje- groen een heerlijke, gezonde en voedzame carnavalsoep te maken. Immers met een grote pan lekkere soep op het fornuis kunnen veel gasten worden bediend en kan er met een goed gevulde maag daarna weer worden verder gegaan met carnavalsvieren. Met oranje-groen op je bord blijf je in ieder geval ook lekker in de stemming! Met de Tilburgse markten organiseert ze de komende week op zes markten een soepproeverij of op z’n Tilburgs:‘suuppruuverij’. De soep is eenvoudig te maken maar kan ook worden aangeschaft of besteld. Gemak dient de mens, zeker met carnaval!

‘Ik ben een echte carnavalsvierder’ begint Ilse haar verhaal. ‘En omdat ik sinds kort ben gestart met mijn bedrijf W-eet by Ilse met gezond maar lekker eten, kwam ik op het idee om deze speciale soep voor carnaval te gaan maken. Ik werk altijd met verse ingrediënten en koop die op de weekmarkten in Tilburg. Daardoor was de link om samen met de Tilburgse Markten deze soep te gaan presenteren snel gelegd. De mensen mogen komen proeven en krijgen het recept mee en uiteraard zijn alle ingrediënten op de markt aan te schaffen.’

Luc de Liefde voorzitter van de Stichting Tilburgse markten is blij dat de Tilburgse markten kunnen aanhaken bij het thema carnaval zeker met de producten die zo dicht bij de markt blijven. De Tilburgse Markt is sinds 2016 verzelfstandigd in een stichting met een bestuur gevormd door 9 marktondernemers. ‘Wij vinden het enorm belangrijk dat er veel te beleven valt op de markt. Lekker en gezond koken hoort daarbij en de verse ingrediënten vind je voor prima prijzen altijd op de markt. En dit jaar dus gezellig proeven en op zaterdag 18 februari ook met Proefblaoze en een kraam van de Stichting Carnaval met alle carnavalsattributen ook wel ‘Spullekes’ genoemd. ‘’Wij zullen alle blaosorkesten hartelijk welkom heten op de Tilburgse zaterdagmarkt op de Kattenrug en het Koningsplein. En hopen dat veel nieuwe mensen de gezelligheid op de markt ontdekken, ook op de markten in de verschillende wijken van de stad”.

“En er is ook een speciaal videofilmpje gemaakt (‘Kom Markten! Foodvlog #1 Carnavalssoep) over het maken van deze soep https://www.youtube.com/watch?v=yYisG2m6o-0&t=8s

Het is de bedoeling dat we komend jaar een FoodVlog vaker inzetten om de sfeer en de producten van de markt op een andere en meer eigentijdse wijze te presenteren, steeds met andere koks of kookliefhebbers uit de stad“aldus de trotse voorzitter.