Dialoog over “Mijn Plek” bij Voor Tilburg

0
95

TILBURG – Voor Tilburg organiseert op woensdag 18 januari aanstaande van 13:00 uur tot 16:00 uur een dialoogtafel met als thema “Mijn Plek”. Als inwoner van Tilburg ben je van harte welkom om in een groep van maximaal 8 mensen in gesprek te gaan over dit thema.

Deelname is gratis. Het gesprek wordt op verzoek van de organisator begeleid door Yvonne Pulles, een in de dialoogmethodiek getrainde gespreksbegeleider van Tilburg in Dialoog. In de dialoog draait alles om het luisteren en laten ontstaan van elkaars verhaal. Sleutelwoorden hierbij zijn onder andere: nieuwsgierig zijn, respect en ruimte voor ieders verhaal.

Je bent uitgenodigd om te komen ervaren hoe prettig het is om de tijd te nemen oprecht naar elkaar te luisteren, zonder oordeel. Hoeveel ruimte het geeft als jouw verhaal werkelijk gehoord wordt, is volgens vele deelnemers een ware verademing. De verbindingen die ontstaan tijdens een dialoog, helpen vervolgens bij het onder woorden brengen van je droom, en als het even kan het prikkelen van je inspiratie.

Elk jaar in november wordt de Week van de Dialoog gevierd. Tilburg is al 8 jaar één van de organiserende steden. Met de dialoog wordt, zo is de ervaring, in een behoefte voorzien: werkelijk ontmoeten van plaatsgenoten, oprecht luisteren naar hun verhaal, ruimte om je eigen persoonlijke ervaringen te delen. Afgelopen november was het thema in Tilburg “Mijn Plek”. Jong en oud wisten weer een plekje aan één van de dialoogtafels, georganiseerd door betrokken plaatsgenoten en organisaties, te bemachtigen. Deze dialogen worden altijd begeleid door gespreksbegeleiders, die getraind zijn in de gespreksmethodiek van Nederland in Dialoog, en die samen met alle deelnemers voor een veilige setting zorgen, waarbij iedereen aan bod komt.

Ook in de Tilburgse politiek wordt de waarde van de dialoog steeds meer herkend en erkend: meer laagdrempeligheid en samenwerking met en tussen inwoners. Voor het eerst zijn er rondom deze laatste Week van de Dialoog Tilburg een tweetal partijen die een dialoogtafel hebben aangeboden. De eerste, georganiseerd door PvdA, is inmiddels achter de rug. De volgende wordt georganiseerd door Voor Tilburg.

Doe ook mee! Er zijn op woensdag 18 januari nog enkele plaatsen beschikbaar aan tafel bij Voor Tilburg, Heuvelring 130-1. Je bent van harte welkom na aanmelding op:

https://dialoogtafels.azurewebsites.net/dialoogtafel/334