Tilburgse burgemeester Theo Weterings en Kenny B reiken gigantische cheque uit aan thuiszorgmedewerkers

0
113
wecarenl.nl is een initiatief van Tilburger Jordy Sweep

Tilburg, 16 juni 2020

Burgerinitiatief WeCareNL heeft vandaag een gigantische cheque ter waarde van €22.700 uitgereikt aan thuiszorgmedewerkers van Thebe. Zanger Kenny B en burgemeester Weterings van Tilburg reikten de cheque uit aan twee zorgmedewerkers. De cheque bestaat uit 909 waardebonnen van lokale horeca ter waarde van €25. Het mes snijdt hiermee aan twee kanten; stevige waardering voor de zorg en een steun in de rug voor de horeca.

Burgemeester Wetering is vol lof over het initiatief: “Heel mooi dat dit door een groep vrijwilligers is bedacht, opgezet en uitgevoerd. Dat de stad er zijn schouders onder zet met vele donaties van bedrijven en bewoners en dat het geld zo goed terecht komt. Je bedankt de zorg en helpt de horeca tegelijk, super!”. Hij overhandigde samen met zanger Kenny B de cheque aan Thebe Thuiszorg.

De medewerkers van Thebe werken zowel op eigen locaties als bij mensen thuis. Dat maakt het werk soms minder zichtbaar voor de buitenwereld, maar in tijden van corona wel erg zwaar. Reden voor WeCareNL om hen met deze cheque in het zonnetje te zetten. Marijke Megens, bestuurder van Thebe is blij met de actie: “Fantastisch! Heel mooi dat onze mensen deze waardering krijgen. De corona-crisis is heel zwaar. Lichamelijk door de vele uren extra werk, maar vooral ook mentaal. Het niet ontvangen van bezoek op locatie, alle extra handelingen en regels en dat steeds moeten uitleggen aan ouderen is zwaar. Toch hebben we dat samen gedaan. Ik ben enorm trots op onze mensen en heel blij met deze actie.”

Zanger Kenny B verbond zich graag als ambassadeur aan het initiatief: “Voor mij was dit geen moeilijke vraag. Deze mensen hier strijden tegen een onzichtbare vijand. Niet om mensen geweld aan te doen, maar om mensen beter te maken. Dat is echt heel waardevol, alleen maar love!” Over hoe de medewerkers de bonnen precies gaan besteden, moest men nog even nadenken. Maar dat de Tilburgse horeca binnenkort een aantal heel bijzondere gasten mag trakteren is zeker!