Tilburg Zingt op Schouwburgring

0
85

Tilburg Zingt op Schouwburgring

Zondag 29 april 2012 van 18.00 tot 24.00 uur

Zondag 29 april 2012 vindt het evenement Tilburg Zingt plaats, een populair meezing evenement dat circa 12.000 bezoekers trekt. Het podium komt op de Cityring te staan ter hoogte van de Bisschop Zwijsenstraat. Vanwege het evenement is de Paleisring vanaf de Katterug, het Stadhuisplein en de Schouwburgring tot het Louis Bouwmeesterplein afgesloten voor doorgaand verkeer. Ook de Bisschop Zwijsenstraat is volledig afgesloten. De Schouwburgring wordt na het evenement schoon geveegd.

Verkeersmaatregelen

De Paleisring (vanaf de Katterug), Stadhuisplein en de Schouwburgring (tot het Louis Bouwmeesterplein) zijn zondag 29 april 06.00 uur tot maandag 30 april 06.00 uur afgesloten. Parkeergarage Louis Bouwmeesterplein is alleen bereikbaar vanaf de Korvelseweg. Ook de Bisschop Zwijsenstraat is volledig afgesloten en alleen toegankelijk voor bewoners. Hierdoor is het niet mogelijk om parkeergarage Koningsplein in- en uit te rijden via de Bisschop Zwijsenstraat. De Paleisring vanaf de Katterug is tot aan het Piusplein tijdelijk tweerichtingsverkeer. Ook de Piusstraat is tijdelijk tweerichtingsverkeer vanaf het Piusplein tot aan de Koopvaardijstraat. De rijrichting in de Piusstraat vanaf de Koopvaardijstraat is zondag 29 april omgedraaid. Het is daarom alleen mogelijk om de Piusstraat uit te rijden via de Broekhovenseweg. Op deze manier kunnen bezoekers van de parkeergarages Emmapassage en Koningsplein Tilburg centrum uitrijden. Verkeer komende vanaf Tilburg Zuid wordt via Ringbaan-Oost richting Tilburg centrum geleid.

Programma Tilburg Zingt

18.00 uur Tilburg Zingt evenemententerrein geopend

20.00 uur Start Tilburg Zingt (Tilburgs Volkslied)

22.00 uur Pauze

24.00 uur Inzet laatste nummer (Wilhelmus)

01.00 uur Einde Tilburg Zingt

Maandag 30 april is het van 14.00 tot 21.00 uur Jong Tilburg Zingt in de Stadhuisstraat. Hiervoor worden geen verkeersmaatregelen genomen.

Mogelijke overlast

De muziek tijdens Tilburg Zingt voldoet aan de wettelijke geluidsnormen en stopt zondag 30 april rond 01.00 uur. Toch is enige geluidsoverlast mogelijk. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Gewijzigde busdiensten

Zondag 29 april kunnen de bussen (lijn 1, 2, 3, 4, 8, 11, 142 en 143) niet hun gebruikelijke route over de Schouwburgring rijden. Ze rijden deze dag aangepaste routes. Meer informatie hierover vindt u op www.veolia.nl (zoekterm Brabant/Omleidingen en stremmingen).

Meer informatie

Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met de organisatie van Tilburg Zingt via telefoonnummer 06-51572769 en per e-mail info@deheerenvantilburg.nl. Of kijk op www.tilburgzingt.nl .