Tilburg heeft primeur EK Jiu Jitsu Random Attacks

0
492

Het EK Jiu Jitsu Random Attacks wordt op zondag 15 april in T-kwadraat georganiseerd. Meer dan honderd sporters uit verschillende landen strijden om de titels bij senioren en junioren. Door de inzet van trainer Guus de Laure (6e dan Jiu Jitsu) en de gemeente heeft Tilburg met het EK een primeur te pakken.

Het Random Attacks is in Nederland een nog groeiende wedstrijdvorm. In een partij tussen twee koppels moet met een verdediging worden gereageerd op een willekeurige (Random) aanval. Winnaar is degene wiens verdediging het meest effectief is.

De Laure hoopt met het EK meer sporters enthousiast te krijgen voor het Jiu Jitsu. Hij heeft meerdere kampioenen getraind. Samen met zijn trainingspartner Ruud van Roosmalen was hij in 2014 Europees kampioen Random Attacks. Het team dat dit jaar namens Nederland deelneemt, bestaat uit sporters afkomstig van verenigingen uit Tilburg, Kaatsheuvel, Waalwijk en Steenbergen.

Het EK Jiu Jitsu Random Attacks start om 09.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.ec-random-attacks.com.

 

 

 

Bijgevoegde afbeelding: links Guus de Laure en een deel van de wedstrijdgroep