Steven Brunswijk steunt WeCareNL: Nu al €30.000,- opgehaald voor de horeca

0
117
wecarenl.nl Tilburgs initiatief voor de Zorg en Horeca

TILBURG – Presentator en cabaretier Steven Brunswijk is sinds deze week ook één van de ambassadeurs van WeCareNL dat cadeaubonnen voor de horeca uitdeelt aan zorgpersoneel. Het idee is simpel: iedereen die de helden van de zorg wil bedanken voor het harde werk tijdens deze crisis, kan een bedrag doneren. WeCareNL koopt daarvan cadeaubonnen bij horeca in een regio naar keuze. Als de omstandigheden het weer toelaten kunnen zorgmedewerkers de waardering direct verzilveren met een heerlijke avond uit met vrienden, partner of gezin. Een belangrijke steun in de rug voor twee sectoren: met een donatie wordt het zorgpersoneel bedankt én de horeca ondersteund.
Tot juni kunnen Nederlanders hun waardering concreet maken door te doneren via
www.wecarenl.nl

Steven twijfelde geen seconde toen hij hiervoor werd gevraagd. Op Instagram roept hij in onvervalst Tilburgs iedereen op WeCareNL te ondersteunen: “Hedde gij ’n bietje geld over, gaat voor jou alles gewoon door? Hedde gij gewoon werk en een fatsoenlijk inkomen? Mooi! Stort wat! Bij men is ’t geld ook opgedroogd, geen show, geen televisie, himmel niks, geen interviews, niks. Maakt niet uit, gewoon een klein beetje doneren.”

WeCareNL heeft inmiddels de eerste €30.000 opgehaald. Dat zijn 1.200 bonnen van €25!
Een gedeelte van deze bonnen werden eerder deze maand al uitgereikt aan zorgmedewerkers door de andere ambassadeur van WeCareNL: Robèrt van Beckhoven.

Over WeCareNL

WeCareNL is ontstaan in Tilburg, de stad van de eerste coronabesmetting op Nederlandse grondgebied, gelegen in Noord-Brabant, de provincie die relatief gezien het zwaarst te lijden heeft onder de uitbraak. Vanuit de stad ontstond bij verschillende individuen grote behoefte om iets terug te kunnen doen voor de samenleving; richting de zorgmedewerkers van wie elke dag het uiterste wordt gevraagd, maar ook richting de horeca van wie de inkomsten compleet zijn stilgevallen. “En juist de horeca biedt ons straks een plek waar we weer samen kunnen komen als alle maatregelen achter de rug zijn”, aldus initiatiefnemer Jordy Sweep. Hij hoopt dat ook andere steden in Nederland zullen volgen:  “Met de steun uit de rest van het land kunnen we niet alleen in Tilburg maar in heel Nederland zorg- en horecapersoneel een hart onder de riem steken.”