Start 2e avond met europees radslagrecord in Reeshofpark (223 foto’s)

0
414
Laurens van Amelsfoort al 30 jaar deelnemer aan de avondvierdaagse de laatste jaren met zijn kinderen.

Voorafgaand aan de start was er een heuse recordpoging georganiseerd door het 100 jarige Kunst en Kracht. Rond de klok van zes gingen 618 kinderen en sommige ouderen van start met 3 maal een radslag. Met in totaal 1854 radslagen, ieder maakte er 3, was een europees record een feit.

Door Hans Sweep
Rosalyn (6) oefende van te voren en dat ging lekker. Heb je er speciaal op geoefend?
“Nee, ik zit onder turnen”. Dat verklaart alles natuurlijk.
Alle kinderen hadden zo hun aandeel in deze unieke geslaagde recordpoging.

Daarna haasten de meesten zich naar de startzone om te starten aan de 2e avond.
Velen liepen met rugzakjes, met daarin wat te drinken en te snacken. Dat mocht ook wel want het was broeierig warm deze avond. Opvallend was in tegenstelling tot andere jaren, dat ze de BAT-reclame van de Bende van de Reeshof begrepen hebben.
Er lag nagenoeg niets te slingeren op de wegen.

De wandeltochtdeelnemers zelf zijn niet erg georganiseerd. Was het jaren geleden gewoon goed om met de hele school in de buurt van de schoolvaandeldrager te blijven, dat zie je niet meer zo. Verder geen probleem, het viel alleen op.

We kwamen nog een wandelaar tegen die 5 km lang een balletje hoog hield, of hij dat hele tocht vol gehouden heeft is op dit moment nog duister.

Met ruim 6000 deelnemers slingerde de stoet zich door Dalem in Reeshof, het had wel enige denkbeeldige gelijkenis met de verafschuwde eiken processierupsen die het Reeshofbos teisteren. Uit de meegevoerde muziekbuddy klinkt ‘Kedenge deng’, van onze Tilburgse Guus, nog twee avonden dat ritme volhouden en een medaille zal jullie beloning zijn. Morgen en overmorgen is de start vanuit de UVT .

Onze fotografe Yne van Wijkglossy Focus op Reeshof maakte deze keer 227 foto’s.
Lag de focus deze keer op jou?

Kijk vlug in onze fotoboeken: https://flic.kr/s/aHsmEmFp2w

Mogelijk gemaakt door onze maatschappelijke glossy Focus op Reeshof, elke maand huis aan huis bij 45.000 bewoners van Reeshof met eigen bezorg-dienst van 33 bezorgers. www.focusopreeshof.nl