S.F.R. de Smeetskring: Eerste hulp bij belastingaangifte

0
418

Hypotheekrenteaftrek, zorgkosten, Box 1,2 en 3. Voor velen is de belastingaangifte ieder jaar weer een abacadabra.

Mensen vinden belasting vaak ingewikkeld, S.F.R. de Smeetskring kan de zorgen van mensen wegnemen door hun aangifte naar behoren in te vullen. Al meer dan 40 jaar helpen de studenten van de Smeetskring op vrijwillige basis minder vermogende Tilburgers met hun belastingaangifte en allerlei andere fiscale zaken. Op dit moment zijn er50 studenten werkzaam bij de fiscale rechtshulp, die allen in september begonnen zijn.

Spreekuren

De maanden februari, maart en april zijn voor de Smeetskring drukke tijden. Iedere donderdag én vrijdag houdt de Smeetskring spreekuur op afspraak in wijkcentrum ’t Sant aan de Beneluxlaan. Naast de reguliere spreekuren vindt er ook jaarlijks een Landelijke Aangifte Dag (LAD) plaats. Op zaterdag 18 maart zijn alle medewerkers aanwezig en worden er ruim 200 cliënten geholpen met hun belastingaangifte.

De belastingdienst heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het vergemakkelijken van de aangifte. Veel mensen redden het daardoor voortaan zelf wel, maar als je niet handig bent met de computer of een complexe situatie hebt is wat ondersteuning natuurlijk erg gewenst. De dienstverlening van de Smeetskring is er daarom voor iedereen die aan de voorwaarden voldoet (zie kader).

Het is mooi om mensen te kunnen helpen met hun fiscale problemen en de studenten krijgen zo toch ook een hoop praktijkervaring mee die ze missen in de collegebanken.

Wanneer komt u in aanmerking voor hulp bij de Smeetskring?
1. U moet woonachtig zijn in Tilburg, Udenhout of Berkel-Enschot
2. Uw (gezins)inkomen is niet hoger dan €35.000,-
3. Uw vermogen is niet hoger dan €50.000,-
Een afspraak maken met de Smeetskring kan door te bellen naar 013-4677797 of te mailen naar afspraak@smeetskring.nl