Kwekerijen geruimd ook in Reeshof tijdens hennepruimdag Hart van Brabant

0
138

Tilburg – Tijdens de hennepruimdag op woensdag 8 februari zijn agenten van het districtelijk hennepteam een woning in Tilburg binnengevallen. Op basis van (anonieme) tips en daaruit voortvloeiend recherchewerk, werd daar een hennepkwekerij ontruimd.

In totaal werden tijdens deze hennepruimdag in district Hart van Brabant 200 planten in beslag genomen en vernietigd. Er werden twee verdachten aangehouden door de agenten. De gemeente wordt van het aantreffen van de kwekerij in kennis gesteld, zodat ook zij maatregelen kunnen nemen op basis van de Wet Damocles. Politie, openbaar ministerie en gemeenten werken samen en geven prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).
In beslag en vernietigd
Bij de ruiming van de kwekerij in de Mantingestraat (Reeshof) in Tilburg werden 200 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Ook is aangifte gedaan door het energiebedrijf, omdat er stroom buiten de meter om werd afgetapt. De twee aangehouden verdachten zijn bewoners van de woning.
Melden!
Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vragen we dit zo veel mogelijk bij ons te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven: