Reeshofbewoner Johan Spijkers strandt op 270 km van Santiago de Compostella

0
195

Stomme pech velde Johan Spijkers, deze blessure maakte dat hij niet meer verder kon lopen. Zo kwam er een einde aan zijn voettocht naar Santiago de Compostella en ziet deze 69 jarige Reeshofbewoner ook zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse gedwarsboomd. Belangrijkste is nu dat hij weer helemaal kan herstellen. Hieronder zijn relaas van de laatste wandeldag.

EINDE VAN MIJN CAMINO.

15 juni 2017 – Villar De Mazarife, Spanje

Gisterenmorgen hebben we om 05.30 uur Ellen uitgezwaaid.

Wij zijn vertrokken voor onze etappe van 22 km. De eerste 8 km gingen door León en zijn buiten wijken. In Virgin de Camino namen wij de alternatieve route. Eindelijk weer in de natuur. Na een km of 10 op deze route ging het mis Ik gleed van een steen af en voelde iets in mijn kuit. Ik ben nog doorgelopen maar de laatste 4 km ging het niet meer. Vanuit onze slaapplaats hebben ze mij opgehaald. Ik dacht misschien een dagje niet lopen en dan is het opgelost. Helaas niet zo, mijn kuit werd dikker en dikker. Ook kwam er spanning op en verkleurde de huid. Met de taxi naar de dichtstbijzijnde eerste hulp en die stuurde mij naar het ziekenhuis in León. Daar constateerde ze een scheurtje in mijn spier en bloedingen, dat verklaarde de kleur in mijn kuit. Deze bloedingen kwamen door mijn bloedverdunners. Ik mag 3 dagen niet lopen, heb medicatie en mag pas over 3 weken rustig gaan wandelen. Over ongeveer 3 maanden zal ik volledig hersteld zijn. De vierdaagse van Nijmegen zal ik dus ook niet lopen.

Hier, op 271.2 km van Santiago, eindigt mijn Camino.

De alarmcentrale is mijn terugreis aan het regelen, ik hoor daar vandaag meer over.

Ik wil jullie danken voor het volgen en de fijne reacties.