Reeshof heeft een boodschap voor Oekraïne

0
225

Bewoners van stadsdeel Reeshof geven massaal spullen voor vluchtelingen in Oekraïne. Sinds de Russische invasie in het land zijn grote vluchtelingenstromen op gang gekomen. Een van de particuliere inzamelingsacties vindt plaats in het Tilburgse stadsdeel Reeshof. Hierbij zijn ook twee supermarkten aangesloten. Klanten van supermarkten Jumbo Heyhoef en Albert Heijn Dalem wordt gevraagd een boodschap extra te doen voor de mensen in Oekraïne. Door aan te sluiten bij een particuliere inzamelingsactie willen de supermarkten hun steentje bijdragen aan verzachting van de omstandigheden voor Oekraïners.

Vol huis

Initiatiefnemer Jordy Sweep was al enige tijd aan het broeden op een manier om de mensen in Oekraïne te ondersteunen: “Iedereen heeft de beelden van vluchtende mensen in Oekraïne gezien; kapot geschoten huizen, huilende kinderen en veel honger en kou. Ik wilde graag iets doen, vooral ook voor de mensen die in Oekraïne blijven. Zij worden al meer dan twaalf dagen door het Russische leger bestookt.” Via-via kwam Sweep in contact met Marissa de Vries, die zorgdraagt voor transport van de opgehaalde goederen naar Oekraïne. De inzameling is een succes, want Sweeps woonkamer staat behoorlijk vol. Bekenden en onbekenden leveren een bijdrage. Gisteren kregen ze een grote donatie van de ‘sekszusters’ (voorlichters seksualiteit), maar ook ouderen geven bijvoorbeeld hun overgebleven wondkompressen af.

Supermarkten in actie

Supermarkten Jumbo Heyhoef en AH Dalem sloten zich graag bij de actie aan. Beide supermarkten ondersteunen actief Giro 555 door donaties en statiegeldbonnen en wilden graag lokaal iets extra’s doen. Ze roepen hun klanten om op een extra boodschap voor Oekraïne te doen en die te doneren in de winkelwagen. Dankzij posters in de supermarkten worden klanten gewezen op de producten die het hardst nodig zijn. Onder andere aan ingeblikt vlees, pijnstillers en batterijen is veel behoefte. De inzameling voor Oekraïne duurt tot vrijdagavond. “Omdat het een hele korte actie is, zijn de spullen ook snel in Oekraïne en dat is hard nodig. Het is momenteel op sommige plekken -10 graden, er is geen electriciteit en de voorraden raken echt op. Alle hulp is daarom meer dan welkom!”, sluit Sweep af. Particuliere donaties kunnen worden afgegeven bij Knegselstraat 21 in Reeshof. Achter de vuilnisbak staat een box waar donaties in kunnen wanneer de bewoners niet thuis zijn.

 

.