PVDA vragen over verkeersveiligheid Koolhoven-West

0
72

De PvdA Tilburg wil aandacht vragen voor de verkeerssituatie in Koolhoven-West en specifiek op de Koolhovenlaan. Buurtbewoners hebben de PvdA aangesproken op de vele (bijna) ongelukken die in de straat gebeuren. De fractie van de PvdA Tilburg is zelf ter plekke gaan kijken en is van mening dat de straat veiliger kan en moet. Koolhoven is een kindvriendelijke wijk met veel groenstroken en speelperkjes. Daar past de geldende maximumsnelheid van max. 30 km per uur bij. Helaas rijden veel bezoekers en buurtbewoners te hard en worden kruispunten met een te hoge snelheid benaderd, met alle risico’s van dien.

De wijk Koolhoven-West kent slechts aan een zijde een verkeersontsluiting. Iedereen die de wijk in en uit moet  met de auto rijd over de  Koolhovenlaan.

De factie van de PvdA Tilburg wil van het college weten;

  1. Bent u van mening dat de verkeersveiligheid in Koolhoven en specifiek de Koolhovenlaan verbeterd kan worden?
  2. Bent u bereid om snelheid beperkende en of andere verkeerskundige maatregelen te nemen? Zo ja, welke en op welk termijn?
  3. Bent u van plan om Koolhoven-West aan de andere zijde te ontsluiten? Zo ja, op welke termijn denkt u dit te realiseren?

 

Namens de fractie van de PvdA Tilburg,

 

Yusuf Celik