Politie zoekt aangevers van aanrandingen

0
340

Tilburg – Een man is zaterdagmiddag om 17.00 uur aangehouden in het centrum van Tilburg omdat hij een man had bedreigd had en geprobeerd neer te steken met een schroevendraaier. Ook zou de man verschillende vrouwen hebben lastig gevallen. De politie wil graag contact met deze vrouwen.

Op zaterdag 16 december 2017 om 17.00 uur werden verschillende surveillance-eenheden naar de Paleisring gestuurd omdat er een ruzie was. Een man met een petje op zou daar met een schroevendraaier rondlopen. Hij zou daar mensen mee bedreigen. Op de Paleisring was de verdachte snel gevonden. Hij had inderdaad een schroevendraaier bij zich. Hij, een 46-jarige Tilburger, is aangehouden.

Aanranden

Een aangever verklaarde dat de man iets tegen zijn vrouw had gezegd en voor haar op de grond spuugde. Toen de aangever daar iets van zei liep de man scheldend weg gevolgd door de aangever en enkele omstanders. Ze zagen dat hij zomaar een andere voorbijganger sloeg. Uiteraard werd de politie gebeld. Ook viel hij enkele vrouwen lastig en raakte ze aan. Toen de aangever daar iets van zei werd hij bedreigd met de schroevendraaier. De verdachte probeerde hem verschillende malen te steken. De aangever kon die steken maar net ontwijken. Kort daarna kwam de politie en hield de man aan.

Aangevers

De politie wil graag zo snel mogelijk in contact komen met aangevers van of mishandeling of aanranding op zaterdag voor 17 uur in de omgeving van de Paleisring. Om die reden is er ook op zaterdagavond een Burgernetbericht uitgegaan. Daar is geen reactie op gekomen. Maar het is ook mogelijk dat de verdachte al eerder op de dag in het centrum van Tilburg vrouwen heeft lastig gevallen. Ook zij worden dringend verzocht zich te melden. De verdachte zit nog bij ons vast en we hopen dat er meerdere aangiftes komen. Zo kunnen we proberen de verdachte langer vast te houden.
Melden kan:
– via de banner onder dit bericht of
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),