Plaatsing zonnepanelen op dak zwembad Reeshof

0
262

Start werkzaamheden dinsdag 24 oktober 2017
Gemeente Tilburg plaatst in het kader van duurzaam energiebeleid eind november zonnepanelen op het dak van zwembad Reeshof. Om de zonnepanelen op het dak te kunnen plaatsen, moet de dakconstructie aan de binnenzijde eerst verstevigd te worden.
De werkzaamheden starten op dinsdag 24 oktober en duren tot ongeveer eind november 2017.

Mogelijke overlast

Dinsdagmiddag 24 oktober moet de aannemer boren om de dakconstructie te verstevigen. Hier kunt u enige geluidshinder van hebben. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 november werkt de aannemer van 22.30 tot 6.00 uur aan de dakconstructie. De werkzaamheden vinden in het zwembad plaats en worden ’s nachts uitgevoerd zodat de zwemactiviteiten overdag gewoon door kunnen gaan. U kunt lichte geluidshinder ondervinden van deze werkzaamheden. De gemeente snapt dat dit vervelend kan zijn en biedt u daarom per
adres twee vrijkaartjes aan voor zwembad Reeshof.

Na de aanpassing van de dakconstructie worden de zonnepanelen geplaatst. Dit gebeurt overdag en neemt ongeveer 2,5 week in beslag.

Tilburg klimaatneutraal in 2045

Gemeente Tilburg heeft als ambitie om in 2045 klimaatneutraal te zijn. Dit houdt in dat wij duurzaam wonen en werken, zonder dat dit een negatief effect heeft op het klimaat. De zonnestroominstallatie wekt jaarlijks ruim 145.000 kWh aan elektriciteit op. Dit is goed voor 20 procent van het totale energieverbruik van het zwembad Reeshof. Eerder zijn al zonnepanelen geplaatst op het dak van de sporthal Reeshof, de Ireen Wüst IJsbaan, TKwadraat en Recreatiebad Stappegoor.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Agnes Spierings van de gemeente. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 107 51 015 en per e- mail agnes.spierings@tilburg.nl
_______________________________________________________________