Piazza Cultura Spektakel in winkelcentrum Heyhoef

0
103
[the_ad_placement id="artikel-inline-in-het-bericht"]

Op koopzondag 7 oktober is niet het centrum, maar winkelcentrum Heyhoef in de Reeshof het culturele hart van Tilburg. Reeshof Cultuurt, EELT Theatercollectief, de winkeliersvereniging en Festival Circolo bundelen hun krachten voor een swingend festival: Piazza Cultura. Een kleurige uitbarsting van circus, muziek, dans en theater in de sfeer van een Italiaans dorpsplein. Ook het bruisende verenigingsleven uit de Reeshof presenteert zich met presentaties en infostands.

Reeshof lijkt aan de buitenkant een rustig stadsdeel, maar achter de muren gonst het van het leven. Dat is ook niet verwonderlijk, want qua inwoneraantal is de Reeshof vergelijkbaar met een stad als Bergen op Zoom. Daarom vond Reeshof Cultuurt dat het tijd werd voor een festival dat zowel initiatieven in de Reeshof een podium geeft als de cultuur uit de binnenstad naar de wijk brengt. Zij nodigden Theatercollectief EELT uit om een toegankelijk en verbindend festival te realiseren.

Muziek: landelijke faam

Tijdens Piazza Cultura laten een aantal bijzondere wijkinitiatieven op het gebied van muziek zich horen. De hoogwaardige programmering van Heyhoef Backstage haalt ook regelmatig de landelijke media. Muziekcentrum Rewind van Perry Jansen en John Emmen is een te gekke ontmoetingsplek voor mensen met een passie voor muziek. Heyhoef Backstage presenteert Go Go van Randy Hoekwater, een muzikale ode aan de muziek van George Michael en Rewind presenteert stevige rock van Izzid. Het muziekpodium staat op het centrale plein van de Heyhoef, dat op 7 oktober wordt omgedoopt tot Piazza della Musica.

Circus, Dans en Theater
Op het kleinere plein in de Heyhoef, bij de Rabobank, komt een voorprogramma te staan van het internationale circusfestival Circolo. Topacrobaten verzorgen een bloedstollend spektakel, zonder vangnet! Acrobatenduo No Nonsense verzorgt na hun optreden ook nog een workshop voor de kinderen. Dansschool Show’em Dans verrast het publiek met Flashmobs en DC Company geeft een indrukwekkende presentatie. Theater wordt verzorgd door voorstellingsgroep EFFECT van het Factorium en natuurlijk ontbreekt EELT zelf niet met een paar verrassende straattheater acts.

Piazza Cultura klein jp 225x300 - Piazza Cultura Spektakel in winkelcentrum Heyhoef

Meedoen
EELT Theatercollectief kiest voor een programmering waarbij het publiek niet alleen toeschouwer is, maar wordt uitgedaagd om mee te doen. Zo is er de interactieve Afrika Swing van Cynthia Gabla, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan en zijn er creatieve workshops. Kinderen kunnen bij Kaatjes Kinderkapsalon kapsels krijgen die in de Italiaanse opera niet zouden misstaan en voor de kleine viespeuken is ook een snotterige slijmworkshop. De bijzondere talenten van zorgwerkplaats Raakveld doen ook mee. Zij bouwen een indrukwekkende stadspoort voor het Italiaanse pop-up dorp.
Verenigingsmarkt

In vrolijke kraampjes en her en der op straat presenteren verenigingen op het snijvlak van cultuur en sport. Maar het publiek kan ook kennismaken met één van de vele eenmansbedrijfjes die de Reeshof rijk is.
Natuurlijk zijn er tijdens Piazza Cultura ook hapjes en drankjes in de sfeer van het Italiaanse dorpsplein. De feestelijke uitsmijter van de dag is feestband Klep Your Hands. Kortom, het is goed dat de Heyhoef geen dak heeft, want dat zou eraf gaan! Piazza Cultura duurt van 12:00 tot 18:00 uur en is vanuit station Reeshof goed te bereiken met lijn 2. Voor meer info surf naar www.piazzacultura.nl

[the_ad_placement id="artikel-bottom-ad-banner-onder-het-artikel"]