Collecte Kruikenviering gedoneerd aan Ronald McDonald Huis Tilburg

0
118

Op carnavalsmaandag wordt in de St. Jozefkerk op de Heuvel traditiegetrouw een moment van rust en samenkomen georganiseerd, waar de carnavalsvierders stilstaan bij de ontwikkelingen in de Tilburgse maatschappij en het carnaval. Deze traditie komt voort uit de katholieke Kruikenmis. Dit jaar is er tijdens deze Kruikenviering een geweldig bedrag opgehaald in de collecte. Dit geld komt ten gunste van het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant te Tilburg

Franca Adriaans (rechts op de foto) vertelt tijdens de Kruikenviering een ontroerend verhaal over de gezinnen die verblijven in het Ronald McDonald Huis. Veel mensen waren geraakt door de inhoud van dit verhaal en de betrokken wijze waarop Franca het vertelde. De opbrengst van de collecte is dan ook bedoeld om deze gezinnen te ondersteunen.

Na aflooop van de Kruikenviering was er mogelijkheid om bij de vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis een knuffelkonijn te kopen, waarmee men een overnachting sponsort voor een ouderpaar in het Ronald McDonald Huis. Speciaal voor deze gelegenheid was “Knijn” uitgedost met de Tilburgse groen- oranje kruikensjaal. Deze actie heeft een mooi bedrag opgeleverd wat ten goede komt aan de stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant, Tilburg.

Dankbaar voor de mooie opbrengst nam Franca namens de stichting de symbolische cheque in ontvangst uit handen van Miluska Roose, voorzitter Kruikenviering.