Parkeren rondom het Mosselhoekplein Reeshof

0
141

Geen extra parkeerplaatsen

De gemeente heeft van verschillende bewoners van het Mosselhoekplein en omgeving het verzoek gekregen om meer parkeerplaatsen aan te leggen. Daarom heeft de gemeente een parkeertelling laten uitvoeren door een onafhankelijk bureau. Een parkeertelling laat zien hoe hoog de parkeerdruk is in een omgeving. Deze tellingen worden op verschillende dagen en tijden uitgevoerd om een duidelijk beeld te krijgen van de eventuele problematiek.

Uitslag parkeertelling
Medewerkers van het bureau hielden de tellingen in delen van de Mijnsheerenlandstraat, Moerkapellestraat en het Mosselhoekplein. De avonduren en de zaterdag zijn de drukste momenten. Er is dan een redelijke parkeerdruk. Op deze tijden zijn veel parkeerplaatsen bezet en staan een paar voertuigen fout geparkeerd. Er zijn echter in de directe omgeving nog voldoende parkeerplaatsen vrij.
Er is daarom voor de gemeente geen directe noodzaak om extra parkeerplaatsen aan te leggen. De gemeente kan niet garanderen dat u uw auto voor de deur kan parkeren. Op de drukke tijdstippen kan het voorkomen dat u uw auto iets verder van uw woning moet parkeren.

Doortrekken parkeerstrook
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om extra parkeerruimte te creëren. De is alleen mogelijk in de bocht tegenover Mosselhoekplein 9. Op deze plek wordt de parkeerstrook doorgetrokken. Geen aanleg extra parkeerplaatsen ten koste van groenstroken. De gemeente vindt het behoud van groen in de stad belangrijk. Veel verzoeken om extra parkeerplaatsen aan
te leggen, gaan ten koste van het groen in de straat. Tegelijkertijd is het algemene parkeerprobleem vaak niet opgelost met extra parkeerplaatsen. Om deze reden gebruikt de gemeente geen groenstroken om extra parkeerplaatsen te creëren.

Meer informatie
Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Janna Kuiper van de gemeente. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 98 03 en per e- mailadres janna.kuiper@tilburg.nl.