Overval op ouder echtpaar

0
64

Tilburg – Een ouder echtpaar heeft afgelopen nacht urenlang in hun slaapkamer opgesloten gezeten nadat ze overvallen waren in hun woning. De man is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Overval op ouder echtpaar

Op maandag 28 december 2015 om 8.45 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen dat er vanuit een flatwoning aan de Bartokstraat een vrouw hing die om hulp vroeg. Politie snelde naar de woning. De afgesloten voordeur werd opengebroken door de agenten. Ook de afgesloten slaapkamerdeur werd door de agenten open gemaakt. Daar troffen ze een ouder echtpaar(beiden in de 70) aan. De man had verwondingen in zijn gezicht. Er werd direct een ambulance geroepen. Die brachten de man naar het ziekenhuis. De hevig geëmotioneerde vrouw werd naar het bureau gebracht. Door de taalbarrière, de slachtoffers waren van Turkse afkomst, was het niet meteen duidelijk wat er was voorgevallen.
Overval
Aan het bureau kwam het hele verhaal boven. Het tweetal lag te slapen toen in ieder geval één gemaskerde man rond 3.00 uur hun slaapkamer binnendrong. Hij was vermoedelijk via het balkon van de flatwoning binnengekomen. Hij gebruikte geweld waardoor de man gewond raakte. Het echtpaar werd in hun slaapkamer vastgebonden en opgesloten. De dader is of daders zijn toen met een geringe buit aan persoonlijke spullen weggegaan het echtpaar in totale verwarring achterlatend. Pas na enkele uren lukte het de vrouw om los te komen en kon ze via het raam om hulp roepen.
Laf
De politie is er alles aan gelegen om deze laffe overval op te lossen. We roepen dan ook de hulp in van de buurt. Wie heeft er tussen 24.00 uur en 09.00 iets gezien in de omgeving van de flat, een klein detail kan al belangrijk zijn. Getuigen of mensen die iets van dit misdrijf afweten worden dringend verzocht dit te melden via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M