Hyacintenactie in ETZ voor jonge patiënten met kanker

0
56

In Nederland horen jaarlijks 2.700 jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar dat zij kanker hebben. Het Nationaal AYA Platform houdt vrijdag 8 januari een HAYAcintenactie om mensen hier bewust van te maken. De stichting verkoopt dan bosjes hyacinten in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).

Hyacintenactie in ETZ voor jonge patiënten met kanker

De bloemen zijn te koop van 09.30 uur tot 16.00 uur bij de inloopruimte van het Oncologisch Centrum, in de hoofdgang van ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg). Een bosje hyacinten kost 4 euro. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek.

AYA
AYA staat voor Adolescent & Young Adult; jongvolwassenen met kanker in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. AYA’s met kanker hebben specifieke problemen en vragen, zoals over opleiding, werk, emoties en aangaan van relaties. De stichting heeft een AYA4 community opgezet zodat lotgenoten over deze onderwerpen kunnen praten en hun verhaal kwijt kunnen. Het AYA Platform wil meer bekendheid en herkenning, betere informatievoorziening, mensgerichte zorg en toegesneden wetenschappelijk onderzoek voor mensen met kanker in deze leeftijdscategorie. Zie voor meer informatie: www.aya4net.nl.