Oplichter van bejaarde man op heterdaad aangehouden

0
24

Hoek – Donderdagmiddag is in de Irisstraat een man aangehouden omdat hij een oudere man had opgelicht met de verkoop van schoenen.

De 67-jarige man uit Tilburg werd rond 13.15 uur aangehouden. Uit politieonderzoek bleek dat hij een 90-jarige man uit Hoek had opgelicht door goedkope schoenen te verkopen voor vele honderden euro’s. De Tilburger wist op slinkse wijze de schoenen van de man uit Hoek te beschadigen, waardoor het aannemelijk werd dat zijn slachtoffer uit Hoek aan andere schoenen toe was. Mogelijk is dit slachtoffer vaker door de Tilburger benadeeld. Een familielid, die de financiële zaken voor de man behartigde, kreeg argwaan toen er veel contant geld verdween. Nadat de man donderdag was opgelicht, werd de politie onmiddellijk gebeld. Deze hield de oplichter in de Irisstraat aan.

Schoenen in beslag genomen

De aangehouden man reed in een zwarte Chrysler, in de vorm van een kleine bestelauto. In de auto trof de politie minstens 150 paar schoenen aan. Deze zijn in beslag genomen.

Insluiting

De man werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Daar kreeg hij donderdagavond te horen dat hij langer moet blijven. De man wordt vrijdag gehoord.

Bent u ook slachtoffer?

Het is bij de politie bekend dat de Tilburger vaker is betrapt voor oplichting. Zij vermoedt dat de man deze praktijken meer toepaste en dat meer mensen, vermoedelijk oudere mensen, slachtoffer zijn geworden van oplichting. Bent u ook slachtoffer of komt dit verhaal u bekend voor? Bel dan met de politie: 0900-8844. Vermeld hierbij zaaksnummer 2015065684.