Opening horeca aan Ketelhavenplein. Tijdelijke terrasuitbreiding vanaf 1 juni 2020

0
221
das andere koek ketelhavenplein reeshof

Vanaf 1 juni 12.00 uur mogen restaurants en cafés weer gedeeltelijk open. Dat is goed nieuws! De gemeente helpt horecaondernemers om dit goed en veilig te laten verlopen en heeft hiervoor voorwaarden opgesteld op basis van de richtlijnen van het RIVM waar de terrassen aan moeten voldoen. Om de ondernemers tegemoet te komen en toch 1,5 meter tussen de tafels te garanderen wil de gemeente waar dat kan uitbreiding of aanpassing van de terrassen toestaan.

Horeca Ketelhavenplein

Ook aan het Ketelhavenplein zijn horecagelegenheden gevestigd. Een aantal van hen heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om tijdelijk het terras aan te passen of uit te breiden. De gemeente heeft hier in eerste instantie mee ingestemd. Dit betekent dat op sommige gedeeltes van het Ketelhavenplein tijdelijke terrassen geopend worden. Dit is een hele verandering en daarom gaat eerst een proefperiode van een maand in. De gemeente controleert of de ondernemers zich aan de voorwaarden houden en bekijkt hoe de omgeving het beleeft.

Melden

Door de heropening van de terrassen wordt het Ketelhavenplein weer een stuk levendiger. Mocht u onverhoopt overlast ondervinden van de terrassen dan kunt u dit bij de gemeente melden via www.tilburg.nl/melden, de (gratis) BuitenBeter App en door te bellen naar het telefoonnummer 14 013 (lokaal tarief).

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het projectteam anderhalve meter in de openbare ruimte via het mailadres anderhalvemeteropenbareruimte@tilburg.nl.