Nieuw: nu ook Pluk je Soep in Landgoed Nieuwkerk

0
202

Na een succesvol seizoen Pluk je Soep in Moerenburg vanuit Villa Pastorie kun je vanaf dit najaar ook Soep Plukken in Landgoed Nieuwkerk (tussen Goirle en Poppel) vanuit Pleiade Buiten. Aankomende editie is zondagochtend 26-nov van 10:00 uur tot 13:00 uur. 

Soep Plukken?!

Het werkt als volgt: met wildplukgids ga je op pad op zoek naar eetbare groenten en kruiden. Zo pluk je al wandelend de ingrediënten voor een wilde groentesoep bij elkaar. Met de oogst bereid je samen soep, tapenade en kruidenboter of bloemboter. En dan: smullen maar!

Ook ‘s winters

Al is het aanbod een stuk groter in het voorjaar, zelfs in de winter kun je in de (stads)natuur voldoende groenten en kruiden vinden voor in de soep. Je kunt dus het hele jaar rond soep plukken, behalve wanneer het vriest of als er sneeuw ligt.

(On)kruid

Na deelname aan Pluk je Soep kijk je nooit meer met dezelfde ogen naar onkruid dat overal groeit. Er gaat een wereld van (h)eerlijke en gratis mogelijkheden voor je open. Voerde je eerst een groot gevecht tegen zevenblad in de tuin. Nu zie je ineens smaakvolle, verse, gratis groente voor stamppot in de tuin groeien. En de weegbree tussen de tegels, het kleefkruid en het duizendblad in het park: allemaal heerlijk in de soep.
Met Pluk je Soep wil wildplukgids Myra Rek vergeten kennis over eetbare planten weer verspreiden en mensen laten ervaren hoe lekker (on)kruid kan zijn.

Samenwerking en agenda

Pluk je Soep wandelingen worden op 2 locaties georganiseerd: in Moerenburg Tilburg (i.s.m. Villa Pastorie) en in Landgoed Nieuwkerk tussen Goirle en Poppel (i.s.m. Pleiade Stads-OASE Tilburg). Geplande evenementen:

  • Pluk je Soep Nieuwkerk: zondag 26-nov van 10:00 – 13:00 uur, Pleiade Buiten, Nieuwkerk 8, Ravels, België.
  • Pluk je Soep Moerenburg: zondag 28-jan en 25-feb van 9:00 – 12:00 uur, Villa Pastorie, Hoevenseweg 2, Tilburg.

Meer info: