Reeshof verdient eigen politieke partij

0
265
Terrein bij ijsspecialist wijkglossy focus op Reeshof

In de 35 jaar dat onze wijk Reeshof bestaat is er eigenlijk nooit een politieke partij geweest die zich bekommerd heeft om de belangen van Reeshof .

Tijd om daar verandering in aan te brengen vindt Hans Sweep de uitgever van wijkglossy Focus op Reeshof. 

“Een mega wijk met bijna 45000 bewoners, die zo’n beetje een 1/5 van alle gemeenschappelijke belastingen opbrengen, die qua recreatieve voorzieningen het moet doen met een bruin cafe, een aantal frietzaken en een Chineesrestaurant dat is nogal dun bezaaid”, vindt Sweep. Het is daarom hoogtijd dat er een echt plan van aanpak gemaakt wordt om Reeshofbewoners ook in hun eigen wijk een groter aanbod aan recreatieve voorzieningen te geven.  “Je zou dan kunnen denken aan een aantal restaurantjes, cafeetjes en een bowlingbaan die bij voorkeur centraal gegroepeerd zijn”, aldus Sweep.

Andere thema’s zijn camera’s bij afvalparkjes om afval te weren dat bij de milieustraat afgeleverd dient te worden, het invoeren van schoolzwemmen ook voor gezinnen met een lager inkomen, een cultureel centrum voor Reeshof, het wekelijks ophalen van afval in de zomer, een kiosk in het Reeshofpark, het niveau van het onderhoud van het straatbeeld opschalen, sociale innovatie en de mogelijkheid om als zzp-er / startup je te vestigen in Reeshof. Daarnaast dient de jeugd speciale aandacht te krijgen, om excessen te voorkomen.

Sweep is als Reeshofbewoner al 25 jaar actief in de wijk ondermeer als medeoprichter van de Reeshof Muzenconcerten, medeoprichter van het BAR (Buurt Actie Reeshof), trainer / coach van diverse elftallen van Sc ’t Zand, woordvoerder van het MenMwijkcafe in Reeshof en als sponsor betrokken bij diverse wijkactiviteiten. Buiten de wijk was hij 25 jaar actief in het bestuur van de Tilburgse zaalvoetbalbond waarvan 17 jaar als voorzitter. Als voorzitter was hij tevens 5 jaar actief bij de amateurs van Willem II.

“Wijkbewoners vinden projecten zoals de Piushaven en de Spoorzone belangrijk maar het meest van het hart gaat hen die paar vierkante kilometer rondom hun woonhuis, daar moet het veilig zijn, netjes zijn en moeten recreatieve mogelijkheden aanwezig zijn, daar willen we ons hard voor maken”, zegt Sweep tot besluit.

Een eerste bijeenkomst is binnenkort gepland, daar zal naast het programma ook de naam bekend gemaakt worden, die in ieder geval Reeshof bevat. Als  u belangstelling heeft, bent u van harte welkom, graag eerst aanmelden bij: hans@focusopreeshof.nl