Negenentwintig insprekers Wijkevoort alleen voor de bühne?

0
116
protest wijkevoort 11 oktober 2021

In de nieuwe raadzaal in het gemeentehuis in Tilburg konden gistermiddag en avond negenentwintig insprekers in 5 minuten tijd hun zegje doen over Wijkevoort. Of het enige invloed zal hebben op de standpunten van de politieke partijen CDA, VVD, D66 en GL valt te betwijfelen.

Door Hans Sweep

Veelal was het meer van hetzelfde, toename van hitte stress, files, verslechtering van luchtkwaliteit en het opgeven van recreatiemogelijkheden in het buitengebied. De een gebruikte daarbij zijn paard bij
Manage Thielen in Wijkevoort als voorbeeld, de ander fietst er dagelijks doorheen op weg naar haar werk.
Frappant is dat de insprekers toch veelal uit of in de buurt van Wijkevoort komen.

Waar zijn de bewoners van Reeshof
Toch zijn de genen die in getal het meeste gaan merken van de 1,5 miljoen extra verkeersbewegingen over de Burgemeester Letschertweg afwezig.
Vijfenveertig duizend Reeshofbewoners gaan er de wrange vruchten van plukken, bij doorgaans westen wind gaat die extra smog over onze wijk waaien. Dit is niet goed voor de gezondheid wist ook Reeshofbewoner
Rob Wolters, voorzitter van de Nature for Health Foundation: “Dit gaat mensenlevens kosten.” Slechte en beperkte communicatie, alsook de summiere en onvolkomen reacties op  de vragen in de zienswijze waren een doorn in het oog van de insprekers, die zich met een kluitje in het Wijkevoort riet gestuurd voelden.

wijkevoort1

Welzijn belangrijker dan welvaart
Het afgegeven akkoord van de provincie jaren geleden zou met de huidige omstandigheden niet meer op goedkeuring kunnen rekenen. “Er wordt geen rekening gehouden met het voortschrijdend inzicht in dit geval.
Welzijn is belangrijker dan welvaart”, vind mevrouw van Steen.
Mevrouw Marion van Amersfoort snapt niets van 3 van de 4 coalitiepartijen die een industrieterrein van 44 hectare op Wijkevoort willen realiseren: “Het CDA is voor de boeren, D66 voor democratie en GL voor groen.
Alleen van de VVD snap ik het, die zijn voor ondernemers,” meent van Amersfoort.

Of het de coalitie die voorstander van een industrieterrein in Wijkevoort is, op andere gedachten zal brengen valt te betwijfelen. De enige insprekers die de coalitie vermoedelijk wel konden behagen waren de insprekers die de ondernemers vertegenwoordigen, die op zoek zijn naar kavels om hun activiteiten uit te breiden.
Volgende week komt het restant van de insprekers aan het woord. Laten we hopen dat partijen tot in keer komen, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…