Nationale benefietactie voor Long Covid patiënten in Hasseltse Kapel Tilburg op maandag 27 februari 2023

0
41

Schattingen gebaseerd  op onderzoek in het buitenland variëren van enige tienduizenden tot wel een half miljoen slachtoffers van Long Covid in Nederland. Voor hen zijn zaken als een remedie voor en zeker ook erkenning van deze ziekte een bittere noodzaak.

Door Hans Sweep
Vanuit het rijk zijn er nog weinig gelden vrijgemaakt voor onderzoek, terwijl dit hoogst noodzakelijk is om een remedie te vinden. Reden om er met een benefietactie extra de aandacht op te vestigen.
Initiatiefnemer Jan Frans Brouwers: ”De vriendin van mijn zoon kampt met deze ziekte, ze kan zich slecht concentreren en is heel snel vermoeid. Ze heeft bijna haar hele leven nog voor zich, net zoals zo vele Long Covid patiënten. Dat raakt me diep in mijn hart, daarom is deze benefietactie hard nodig.  Zo kunnen we er extra aandacht op vestigen en extra gelden ophalen voor onderzoek en erkenning”.

Hasseltse Kapel

Hoewel de Hasseltse Kapel een religieuze plaats is voor katholieken, is dat niet de insteek van de organisatoren. “Deze kapel is gebouwd omstreeks 1536 en heeft vele ziekten net zoals de Spaanse griep en de pest doorstaan. Bovendien was het plaats van handeling van de eerste herdenking van alle Coronaslachtoffers in Brabant in 2021. Daarom is dit voor ons de plaats om deze benefietactie te houden”, weet Jan Frans Brouwers.

Programma
Jan Frans Brouwers zal het openingswoord verrichten en de sprekers ( Long Covid patiënten), aankondigen. Na elke spreker zal de lokaal bekende zanger Arthur van Poppel toepasselijke liedjes ten gehore brengen van John Denver en The Everly Brothers. Hij begeleidt zichzelf hierbij op gitaar. Ter afsluiting zullen alle sprekers een kaars ontsteken om symbolisch alle Long Covid patiënten in Nederland extra licht in de duisternis te geven.

U kunt uw giften doneren op: www.postcovidnl.nl  dat kan eenvoudig via het bekende tikkie. Of via de QR-codepostcovidnl.nl #50plusBrabantbenefietactie
Zo biedt u deze grote groep mensen, waaronder veel zorgverleners weer een mooie toekomst!!

Wanneer en TV-uitzending Omroep Tilburg
Op de dag dat het eerste coronaslachtoffer bekend gemaakt werd in Nederland, op 27 februari 2020 in het ETZ in Tilburg, zal deze benefietactie gehouden worden. De aanvang is om 14.00 uur, zodat de gehele uitzending terug te zien is op Omroep Tilburg om 20.00 uur dezelfde dag.
Andere regionale omroepen zullen deze beelden ook uitzenden.
Het is een besloten bijeenkomst. De organisatie is in handen van 50PLUS Brabant .