MONTESSORIBASISSCHOOL DE PETTEFLET iets meer dan 25 JAAR

0
225

Poster jubileum petteflet

Heel trots vieren wij dit schooljaar het 25-jarig bestaan van onze school. Na anderhalf jaar wachten kunnen we nu eindelijk ons jubileum vieren. De kinderen staan te popelen en het team is er helemaal klaar voor.

Italië

Het thema van de jubileumweek is Italië. Dit is het land waar Maria Montessori in 1870 geboren werd. Montessori is de grondlegger van ons onderwijs. In de jubileumweek gaan de kinderen onderzoeken hoe je als Da Vinci kunt vliegen. Dit doen we in samenwerking met Techniek Ontdekrijk. Bij de plaatselijke Italiaan gaan de leerlingen gezonde pizza’s maken met tomaten en pepertjes uit eigen tuin. Op vrijdag sluiten we af met verschillende Italiaanse workshops waar de leerlingen uit mogen kiezen. Tijdens deze workshops werken de leerlingen toe naar een spetterend optreden waar we de week mee afsluiten.

Op zoek naar Maria

 Er is ook een thuisopdracht ‘Op zoek naar Maria’. Voor deze opdracht mogen de leerlingen zelf een portret van Maria Montessori ontwerpen. De tekeningen van de winnaars van de wedstrijd krijgen een permanente plek binnen de school. Het belooft een prachtige week te worden waar alle leerlingen en het voltallige personeel erg naar uitkijken.