Man aangehouden voor doen van valse aangifte, hij fopt maar wordt gefopt door politie

0
78

Tilburg, Hilvarenbeek – Woensdagmiddag is er in het politiebureau in Tilburg een man aangehouden die aangifte kwam doen van diefstal van zijn auto. De auto stond op dat moment bij de politie en die wist al dat de man zelf zijn auto had achter gelaten. Hij is aangehouden voor het doen van valse aangifte en hij wordt ook verdacht van diefstal van goederen die in de auto lagen.

Dinsdag 2 juni 2015 om 22 uur werden surveillerende agenten op de Tilburgseweg in Hilvarenbeek aangesproken door enkele getuigen. Die getuigen hadden gezien dat een auto met hoge snelheid aan was komen rijden bij een bedrijf. De auto stopte en twee mannen renden weg. De agenten controleerden de auto en er lagen spullen in die van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. De auto stond op naam van een bekenden van de politie. Er is nog gezocht naar de mannen maar deze zijn niet meer gevonden. De auto is in beslag genomen en aan het bureau geplaatst. Bij het bedrijf hingen camera’s en daarop is te zien dat de twee mannen uit de auto stappen en wegrennen. De agenten herkennen de mannen meteen. Eén van de mannen is de eigenaar van de auto, een 18-jarige inwoner uit Tilburg.

Valse aangifte

Op woensdag 3 juni 2015 om 15 uur kwam de 18-jarige Tilburger aan het politiebureau in de Brucknerstraat in Tilburg. Hij wilde aangifte doen van het feit dat zijn auto was gestolen en dat hij niet wist waar deze was. Hij is meteen aangehouden voor het doen van deze valse aangifte. Ook zal hij aan de tand gevoeld worden over de mogelijke gestolen spullen die in de auto lagen. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.