Hero on High F*cking Heels

0
230

Vernieuwend muziektheater in Goirle

Hero on High F*cking Heels

De unieke voorstelling “Hero on High F*cking Heels” is op 30 oktober 2015 te zien in het CC Jan van Besouw in Goirle. Schrijver en speler van het stuk is Walter de Kok, geboren en getogen in Goirle en hard op weg om naam te maken als theaterpersoonlijkheid, zanger en violist.

Afstuderen aan een kunstopleiding met als droom om je eigen theatervoorstelling te kunnen gaan spelen door het hele land… Walter de Kok (1988) is een heel eind op weg om zijn droom te realiseren. Hij studeerde in juni 2015 met deze indrukwekkende voorstelling af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg met als afstudeerrichting ‘viool en muziektheater’. Hij werd beoordeeld met een 9 en daar stopte de lof niet. Zijn theaterstuk werd vervolgens genomineerd voor de prestigieuze ‘Entreeprijs’ op Festival Boulevard in Den Bosch, waar de voorstelling beide dagen volledig uitverkocht raakte. Een groot succes! Ook de programmeur van het theater in Walters geboortedorp was zeer enthousiast. Daarom is de voorstelling “Hero on High F*cking Heels” op 30 oktober te zien in het CC Jan van Besouw te Goirle.

Walter de Kok is een veelzijdig artiest. Op vierjarige leeftijd begon hij met vioolles bij Taetske Strouken op de muziekschool in Goirle en tijdens zijn conservatoriumstudie heeft hij zich ook nog ontwikkeld als zanger, tekstschrijver en theatermaker. Als performer was hij al vaker in Tilburg en omgeving te zien, zo speelde hij met bijvoorbeeld Guus Meeuwis, de Tilburgse dance- en performance-group ‘T.R.A.S.H.’ en gaf hij optredens in de Piushaven tijdens Klassiek aan de Kade. Walter combineert zijn eigen teksten met vioolmuziek en zang en gebruikt muziekstijlen die variëren van pop tot klassiek. Juist deze mix zorgt voor een unieke en razendsnelle theatershow die boeit van begin tot eind.

In deze voorstelling is Walter samen met regisseuse Minou Bosua (bekend van o.a. De Bloeiende Maagden) op zoek gegaan naar de rol van angst en schaamte in zijn leven. Begeleid door zijn band (piano, bas, gitaar en drums) transformeert hij van een grofgebekte alfaman naar een diva die de wereld omverblaast met haar gouden strot. In een aaneenschakeling van humoristische, ontroerende en bizarre momenten neemt Walter het publiek mee in zijn persoonlijke strijd tegen de angst en schaamte, met alle risico’s van dien.

‘Hero on High F*cking Heels’

Datum: 30 oktober 2015

Tijd: 20:30

Locatie: Jan van Besouw

Entree: €7,50

Kaarten reserveren via www.janvanbesouw.nl en aan de kassa van het theater