Herdenkingsdienst Brabantse slachtoffers na een jaar Coronavirus live op Omroep Brabant

0
47
[the_ad_placement id="artikel-inline-in-het-bericht"]

Speciaal voor alle overleden Brabanders aan het coronavirus.
Voor mensen die dierbaren verloren zijn aan het coronavirus, is dit de gelegenheid er uitgebreider bij stil te kunnen staan.

De eerste coronapatiënt in Nederland werd in Tilburg in het ETZ-Ziekenhuis opgenomen op zaterdag 27 februari 2020, dat is op 27 februari 2021 precies een jaar na dato.
De ons ontvallen Brabanders willen we op 27 februari herdenken in de Hasseltse Kapel in Tilburg, middels een bijzondere herdenkingsdienst die, vanaf 17.45 uur ook digitaal uitgezonden wordt op Omroep Brabant en live op internet via Omroep Tilburg.
We gaan voor alle overledenen een kaarsje opsteken en een aantal betrokken sprekers zullen een korte toespraak houden om de slachtoffers van deze pandemie te herdenken.
De sprekers worden afgewisseld met een muzikale intermezzo’s  door zangeres Farah.
Het is niet alleen een herdenking, maar ook bedoelt om de mensen die er nu onder te lijden hebben een hart onder de riem te steken Vanwege de coronamaatregelen zal deze herdenking in besloten kring plaatsvinden.

Kaarszakken voor dierbaren
Er bestaat de mogelijkheid dat nabestaanden op een speciale manier hun dierbaren willen herdenken. Daartoe kunnen geïnteresseerden de naam van hun dierbare op een kaarszak laten plaatsen.  Deze kunnen online besteld worden, er zullen in deze kaarszakken kaarsjes geplaatst worden. De kosten hiervoor bedragen € 5,-  na aftrek van de werkelijke kosten gaat de opbrengst naar een coronapreventie doel. Van deze kaarszakken wordt een foto gemaakt, die de indiener gratis via e-mail toegezonden wordt.. Gezien de coronamaatregelen kunnen geïnteresseerden helaas niet fysiek aanwezig zijn. “Op deze wijze willen we stil staan bij het enorme leed dat er is vanwege het coronavirus. Ook willen we zo mensen die er op het moment mee te kampen hebben een hart onder de riem steken”, zegt Henk van Tilborg 50PLUS.
Meer info bij Hans Sweep  50PLUS : hanssweep@raadtilburg.nl

 

 

 

[the_ad_placement id="artikel-bottom-ad-banner-onder-het-artikel"]