Hart van Brabant Award voor ‘groeibriljant’ Logistic Force

0
90

Op 5 maart 2015, werd de vierde Hart van Brabant Award uitgereikt. Logistic Force, met vestigingen in onder meer Tilburg en Waalwijk, ontving de prijs voor bijzondere verdiensten voor de logistieke sector in Midden-Brabant.

Hart van Brabant Award voor ‘groeibriljant’ Logistic Force

Logistic Force, gespecialiseerd in het uitzenden en opleiden van personeel in logistiek en transport, is een van de drijvende krachten achter de logistieke sector in Midden-Brabant. Het bedrijf ontving de prijs uit handen van Hart van Brabant-voorzitter Peter Noordanus en wethouder Erik de Ridder, die het grote belang van de sector voor onze regio benadrukten. Niet alleen in economisch opzicht, maar ook als een van de grootste werkgevers; in Midden-Brabant werken ruim 30.000 mensen in de logistiek (logistieke bedrijven en groothandels).

Hotspot

De sector is nog steeds volop in ontwikkeling en Regio Hart van Brabant is, met belangrijke concentraties in Tilburg en Waalwijk, inmiddels uitgegroeid tot de tweede logistieke hotspot van Nederland. Logistic Force levert daar een grote bijdrage aan, onder meer als een van de grondleggers van het Huis van de Logistiek, het fysieke brandpunt van de sector waar onderwijs, overheid en bedrijfsleven elkaar vinden. Bovendien maakt Logistic Force een onmisbaar onderdeel uit van het ontwikkelingsprogramma Logistic Cities van Midpoint Brabant. Volgens Erik de Ridder: “Een schoolvoorbeeld van hoe je een triple helix samenwerking inricht.”

 

Snelle groeier

De logistieke sector zit te springen om goed personeel en daar levert Logistic Force een belangrijke toegevoegde waarde. Via hun eigen gecertificeerde Academy leiden zij logistieke en transportprofessionals op. En door een gedegen kennis van de markt en de branche – ook de intercedenten hebben een achtergrond in de logistiek en transport – weten zij als geen ander geschikte kandidaten te matchen met opdrachtgevers. Logistic Force opende onlangs zijn elfde vestiging. In november 2014 werd het bedrijf bekroond met een FD Gazellen Award. Het Financieele Dagblad reikt deze Awards jaarlijks uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Logistic Force is het op één na snelst groeiende bedrijf van Brabant en in 2014 goed voor een omzet van ruim 23 miljoen euro. “Een groeibriljant voor onze regio”, zo betitelde Peter Noordanus het bedrijf tijdens de overhandiging van de HvB Award.

 

Maatschappelijk betrokken

Maar Logistic Force kijkt verder dan het bedrijfseconomisch belang. In vele projecten en initiatieven brengen zij innovatieve en maatschappelijke cross-overs tot stand. Onder het motto ‘delen is vermenigvuldigen’ vinden zij creatieve oplossingen waar alle partijen profijt van hebben. Zo zoekt zij, waar mogelijk binnen het eigen netwerk, naar kansen om ook mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is, aan het werk te krijgen en te houden. Logistic Force is daarmee tevens een betrouwbare partner van de gemeente bij vraagstukken rondom arbeidsparticipatie. De manier waarop Logistic Force streeft naar een combinatie van economische én maatschappelijke doelen, is een aansprekend voorbeeld van social innovation. Kortom, een betrokken bedrijf met oog voor mensen en hart voor de sector.

 

Verrast

Ingrid Leenders van Logistic Force nam de Award verrast in ontvangst: “Zeer vereerd! Onze passie voor de sector gaat ver. Werknemers zijn voor ons heel belangrijk, we zetten ons dan ook in om de sector voor hen en nieuwe medewerkers aantrekkelijk te maken. Wij willen, samen met andere partners, voorkomen dat er tekorten ontstaan; hier zijn wij proactief mee bezig. Samenwerken zorgt uiteindelijk voor de grootste win voor alle partijen. Erg mooi dat dit opvalt in de regio! Wij zullen hiermee doorgaan.”

 

Hart van Brabantdag

De award werd uitgereikt op de Hart van Brabantdag. Tijdens deze dag komen de negen samenwerkende gemeenten in het intergemeentelijke samenwerkingsverband Regio Hart van Brabant een keer per kwartaal bijeen om de voortgang van regionale programma’s en projecten te bespreken en successen te vieren. De award heeft de vorm van een glazen bokaal die is vervaardigd door het bedrijf Giga Glas in Goirle.